Καφεκοπτεία Λουμίδη Πειραιάς

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη γιορτάζουν φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου καταστήματος τους στην οδό Ρετσίνα, στον Πειραιά. Από το 1920 μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι πίσω από τα Καφεκοπτεία Λουμίδη έχουν κατορθώσει να εξελίξουν μια μικρή, πειραιώτικη επιχείρηση, σε μια σύγχρονη εταιρεία.

Παρότι ενδέχεται να περνάς συχνά από τα καταστήματα των Καφεκοπτείων Λουμίδη στην οδό Τσαμαδού, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά ή από την οδό Σκουζέ 19, ίσως να μη γνώριζες πως πρόκειται για μια γνήσια, πειραιώτικη επιχείρηση ή πως τα Καφεκοπτεία Λουμίδη εκτός από ελληνικό καφέ προσφέρουν αμέτρητες επιλογές espresso, φίλτρου και στιγμιαίου.

Πόσα άραγε πράγματα ακόμη δεν γνωρίζεις για τα Καφεκοπτεία Λουμίδη;

Παρακάτω, συγκρεντρώσαμε 9+1 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για το διάσημο καφεκοπτείο.

1. Οι πρώτοι πελάτες των Καφεκοπτείων Λουμίδη, αγόραζαν τον φρεσκοκομμένο καφέ τους σε ένα χωνάκι εφημερίδας, που ήταν τότε η συνηθισμένη συσκευασία της εποχής.

2. Ο Πειραιάς είναι η μόνη περιοχή που τα Καφεκοπτεία Λουμίδη έχουν αδιάλλειπτη παρουσία και τα 100 χρόνια της εμπορικής δραστηριοποίησης τους.

Διανομή του καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη με το γαϊδουράκι
Διανομή του καφέ των Καφεκοπτείων Λουμίδη με το γαϊδουράκι (1920)

3. Το 1920, η διανομή του καφέ στον Πειραιά γινόταν με το γαϊδουράκι. Με αυτό, πήγαιναν τον καφέ στα σπίτια των Πειραιωτών. Φρέσκο πράγμα!

4. Το 1938 άνοιξε το κατάστημα – καφενείο “Πατάρι του Λουμίδη” στην οδό Σταδίου. Το συγκεκριμένο καφενείο ήταν σημείο συνάντησης των λόγιων της εποχής, μεταξύ των οποίων ο Βαλαωρίτης, ο Ελύτης και ο Χατζιδάκις.

Το Ελληνικό Σπίτι του Καφέ στον Πειραιά
Το Ελληνικό Σπίτι του Καφέ

5. Ακόμη και σήμερα, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη ακολουθώντας τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες, διαλέγουν, εισάγουν, χαρμανιάζουν και καβουρδίζουν τον δικό τους καφέ espresso! Ναι, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη δεν είναι απλά συνώνυμα του ελληνικού καφέ. Είναι συνδεδεμένα με τον φρεσκοκομμένο εκλεκτό καφέ – ελληνικό, φίλτρου και espresso.

Τα σιλό στο κατάστημα Καφεκοπτεία Λουμίδη στον Πειραιά

6. Στα Καφεκοπτεία Λουμίδη, μπορείς να μιλήσεις με το εξειδικευμένο προσωπικό και να φτιάξεις το δικό σου χαρμάνι (ή αλλιώς blend) καφέ, ακριβώς όπως το θες γευστικά και με τα δικά σου γούστα. Την επόμενη φορά, αρκεί να ζητήσεις το χαρμάνι με το όνομά σου!

7. Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν αρωματικούς καφέδες. Βέβαια, αυτό ίσως το ήξερες ήδη. Αυτό που μάλλον δεν ήξερες, είναι πως στα Καφεκοπτεία Λουμίδη μπορείς να βρείς ακόμη και ελληνικό αρωματικό καφέ. Μερικές γεύσεις ελληνικού καφέ που ξεχωρίζουν είναι η μαστίχα, το φουντούκι, ο μπακλαβάς και το κάρδαμο.

8. Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, συνεργάζονται με Έλληνες παραγωγούς για τη διάθεση ποιοτικών και εκλεκτών Ελληνικών προϊόντων, συνοδευτικών του καφέ και όχι μόνο. Μερικά από αυτά είναι γλυκά κουταλιού, βουτήματα, λουκούμια και αλείμματα.

Το διάσημο Φρουτίνο των Καφεκοπτείων Λουμίδη
Το διάσημο Φρουτίνο των Καφεκοπτείων Λουμίδη

9. Ένα από τα top- seller των Καφεκοπτείων Λουμίδη είναι ασύλληπτα vintage, υπερ- γευστικό, και αν γεννήθηκες μετά το 1990, μπορεί να αγνοείς την ύπαρξη του: πρόκειται για το διάσημο παραδοσιακό γλύκισμα “Φρούτινο”- η αλλιώς παραδοσιακό λουκούμι σε γκοφρέτα με άρωμα πορτοκαλιού και καρύδα. Cool!

Η Χαριτίνη ψήνει καφέ στη χόβολη, στο κατάστημα των Καφεκοπτείων Λουμίδη στον Πειραιά

10.  Εάν περνάς έξω από το κατάστημα των Καφεκοπτείων Λουμίδη στο λιμάνι του Πειραιά είναι πολύ πιθανό να πέσεις πάνω σε γευστική δοκιμή ελληνικού καφέ… στη χόβολη! Αξίζει να σταματήσεις!

Το παραπάνω άρθρο, δεν συνιστά πληρωμένη διαφήμιση ή καταχώρηση. Στο ThisisPiraeus, σας προτείνουμε όμορφα αξιοθέατα, εστιατόρια, καφέ ή άλλες δραστηριότητες στον Πειραιά που έχουμε επισκεφθεί/ δοκιμάσει ή μας έχουν προταθεί από φίλους της σελίδας μας στο Instagram, μας αρέσουν και θεωρούμε πως αξίζει να προβληθούν. Χαιρόμαστε να διαφημίζουμε τα αγαπημένα μας στέκια δωρεάν και δεν δεχόμαστε χρήματα από κανέναν χώρο εστίασης και διασκέδασης, προκειμένου να μπορούμε να διατηρούμε την αντικειμενικότητα μας.

Εάν θέλετε να συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθεια ανάδειξης του Πειραιά, μπορείτε να ακολουθήσετε το ThisisPiraeus στο Instagram.

Summary
9+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα Καφεκοπτεία Λουμίδη
Article Name
9+1 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα Καφεκοπτεία Λουμίδη
Description
Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, γιορτάζουν τα 100 Χρόνια από την Έναρξη τους και εμείς, συγκεντρώσαμε 14 πράγματα που ίσως να μη γνώριζες για το πιο Παλιό Καφεκοπτείο και όνομα στην Ελλάδα.
Author