Κορωνοϊός Δραστηριότητες στο Σπίιτι Πειραιάς

Αναμφίβολα, ο κορωνοϊός και οι άμεσες συνέπειες του, έχουν διαταράξει την καθημερινότητα όλων μας, και δημιουργούν συνθήκες αναμφίβολα πρωτόγνωρες για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών. Καθότι όμως δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει, πέρα από το να παραμείνει σπίτι (#menoumespiti δεν είπαμε;) επιλέγουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και σου προτείνουμε 10+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου.

Αν έχεις ήδη αρχίσει να πλήττεις, τότε ήρθε μάλλον η ώρα να κάνεις sign out από το κινητό, το tablet και τον υπολογιστή σου, για να κάνεις πράγματα που δεν είχες νωρίτερα τον χρόνο να κάνεις και για τα οποία θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου (και εμάς!) όταν όλη αυτή η ιστορία με τον Κορωνοϊό θα είναι πλέον παρελθόν.

Ακολουθεί η λίστα!

Διάβασμα λίστες σπίτι κορωνοϊός Πειραιάς
Διαβάσαμε πρόσφατα και σου προτείνουμε τα: Η τελευταία μπλόφα, Sapiens, Η Ελλάδα του Όθωνα, Εκ Πειραιώς, Τσέρνομπιλ και Κάποτε στον Πειραιά.

1. Διάβασε ένα (ή περισσότερα από ένα) βιβλία

Μήπως ήρθε η στιγμή να καθαρίσεις τη στίβα με τα βιβλία που έχει μαζευτεί στο κομοδίνο σου; Και δεν εννούμε απλά να τα επιστρέψεις στη βιβλιοθήκη, αλλά να τα διαβάσεις! Εάν πάλι, δεν ήσουν ποτέ του διαβάσματος, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα πείραμα. Αφιέρωσε μια ώρα διαβάζοντας ένα βιβλίο που θεωρείς ενδιαφέρον, αντί να περάσεις μια ακόμη ώρα μπροστά από το Netflix- ίσως αποκτήσεις μια καινούργια συνήθεια, για την οποία σύντομα θα μας ευγνωμονείς.

Διαβάσαμε πρόσφατα και σου προτείνουμε τα: Η τελευταία μπλόφα, Sapiens, Η Ελλάδα του Όθωνα, Εκ Πειραιώς, Τσέρνομπιλ και Κάποτε στον Πειραιά.

2. Τακτοποίησε επιτέλους την ντουλάπα και τη βιβλιοθήκη σου

H άνοιξη είναι πάντα η καλύτερη εποχή για ξεκαθάρισμα. Άρπαξε λοιπόν την ευκαιρία και αφιέρωσε τον ελεύθερό σου χρόνο στην τακτοποίηση της ντουλάπας και της βιβλιοθήκης σου.

Εφάρμοσε τους κανόνες και την τακτική της Marie Kondo και πέταξε ή δώσε όσα δεν χρειάζεσαι, οργάνωσε τα πράγματά σου ανα κατηγορία και ανά χρησιμότητα και εκμεταλλεύσου το χρόνο σου παραγωγικά.

3. Περιποιήσου τον κήπο ή τα φυτά στο μπαλκόνι σου ή κάνε χειροτεχνίες

Τα φυτά έχουν πολλές χρήσιμες ιδιότητες: γεμίζουν δημιουργικά το χρόνο σου, ομορφαίνουν το χώρο, φέρνουν ωραίες μυρωδιές και έχουν τη μαγική εκείνη τάση να κάνουν τους ανθρώπους να ηρεμούν. Αν δεν έχεις ήδη φυτά στο μπαλκόνι ή στο σαλόνι σου, μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις;

Φυτά Ασχολίες σπίτι κορωνοϊός Πειραιάς

Τα φυτά έχουν πολλές χρήσιμες ιδιότητες. Αν δεν έχεις ήδη φυτά στο μπαλκόνι ή στο σαλόνι σου, μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις;

4. Ξεκίνησε να φτιάχνεις (wish) lists

Οι λίστες έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το μυαλό σου και τις σκέψεις σου σε τάξη. Με τις απλές λίστες μπορείς να καταγράψεις πράγματα που θες, πράγματα που δεν σου αρέσουν και να ανακαλύψεις νέες πτυχές του εαυτού σου!

Γράψε 5 τραγούδια που σου αρέσουν, σημείωσε τα 5 φαγητά που αγαπάς, πράγματα που χρειάζεται να αγοράσεις, στόχους που πρέπει να πετύχεις, εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθείς και μέρη της Ελλάδος που θα ήθελες να δεις μέσα στο 2020! Τελικά έχεις πολλά πράγματα ακόμη να πετύχεις!

5. Παίξε Monopoly ή UNO με την οικογένεια σου

Πρόταση με κάθε επιφύλαξη. Ίσως για την επόμενη μέρα να κόψετε κάθε επαφή- το σίγουρο όμως είναι πως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους δικούς σας ανθρώπους, και να γελάσετε με την καρδιά σας!

Είδες τελικά πόσο κουλ άνθρωποι είναι οι γονείς σου;!

6. Κάνε τις επιδιορθώσεις στο σπίτι που δεν είχες το χρόνο να κάνεις

Θυμάσαι εκείνο το τραπέζι που μια ζωή κουνιέται; Ή την καρέκλα που είναι σχεδόν έτοιμη να σπάσει και να σας χαρίσει άφθονο γέλιο (ή κλάμα;). Ε τώρα είναι η ώρα να την φτιάξεις. Μην ανησυχείς, κανείς δεν γεννήθηκε μάστορας! Στο κάτω κάτω έχεις ένα ολόκληρο YouTube με άπειρα DIY βίντεο που θα σε βοηθήσουν ή θα σου δώσουν νέες ιδέες για πειράματα. Μπορείς να κάνεις μια καλή αρχή εδώ!

DIY δραστηριότητες σπίτι Πειραιάς

Θυμάσαι εκείνο το τραπέζι που μια ζωή κουνιέται; Ή την καρέκλα που είναι σχεδόν έτοιμη να σπάσει και να σας χαρίσει άφθονο γέλιο (ή κλάμα;). Ε τώρα είναι η ώρα να την φτιάξεις.

7. Πιές- επιτέλους δεν θα έχεις να οδηγήσεις!

Αλλά με μέτρο. Βάλε την αγαπημένη σου λίστα στο Spotify, το αγαπημένο σου CD ή τον αγαπημένο σου σταθμό στο ράδιο και απόλαυσε την αγαπημένη σου μουσική παρέα με το αγαπημένο σου ποτό. Εξάλλου, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείς για

8. Πέρασε χρόνο με τα παιδιά σου

Αν ανήκεις σε αυτούς που έχουν παιδιά και που οι καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις δεν αφήνουν πολύ χρόνο ελεύθερο για offline δραστηριότητες, δοκίμασε να κάνεις πράγματα με τα παιδιά σου που δεν έχεις κάνει ξανά ή που σπάνια έχεις την ευκαιρία να κάνεις: όπως να φτιάξετε κρυσφήγετα με κούτες και κουβέρτες, να τους διηγηθείς ιστορίες και να ακούσεις την άποψή τους. Θα εκπλαγείς αν δεις πόσα πράγματα δεν ήξερες αγνοούσες ή δεν ήξερες για τα παιδιά σου!

9. Μελέτησε χάρτες και επισκέψου με το Google Earth χώρες και πόλεις που ποτέ δεν έχεις επισκεφθεί ή που έχεις ξεχάσει

To Google Eath μπορεί να σε πάει κυριολεκτικά και διαδικτυακά σε όποιο μέρος της γης θες. Δες πώς είναι η Νότια Αφρικη, ανακάλυψε εικόνες από τα Βουνά του Καναδά ή δες απλά το εξοχικό σου στο χωριό.

10. Περιήσου online παγκόσμια μουσεία

Βατικανό, Λούβρος, Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης, ότι και αν αποφασίσεις τώρα μπορείς να περιηγηθείς διαδικτυακά και δωρεάν και μέσα σε μια ώρα από το γραφείο του σπιτιού σου να δεις εικόνες που ίσως να μην έβλεπες.

11. Απόλαυσε ένα νόστιμο γεύμα

Αν η πρώτη σου σκέψη όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα και το να καθίσουμε σπίτι ήταν, το μυαλό σου πήγε στο φαγητό, μην ανησυχείς. Πολλά από τα αγαπημένα μας μαγαζιά στον Πειραιά εξακολουθούν να κάνουν delivery, ενώ #menoumespiti.

Οι ιδέες να περάσεις την ώρα σου παραγωγικά και δημιουργικά είναι ακόμα περισσότερες. Αρκεί να μην σε πάρει από κάτω και μην μετράς τα λεπτά κάνοντας zaping από το ένα κανάλι στο άλλο.

Οι μέρες είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες αλλά πρέπει να μείνουμε θετικοί και δημιουργικοί!