Καλοκαίρι στον Πειραιά
Καλοκαίρι στον Πειραιά / Φωτο: This is Piraeus

Γράφει η Ειρήνη Φεγγουδάκη

Πειραιάς. Πάντα όταν ακούμε για τον Πειραιά μας έρχεται στο μυαλό το λιμάνι, αποδράσεις, πλοία, ταξίδι, καλοκαιρινές διακοπές. Ο πραγματικός Πειραιάς όμως, είναι πολλά περισσότερα από το λιμάνι, είναι μια πόλη δίπλα στη θάλασσα και είναι ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γιατί είναι ιδανική; Μα γιατί αποπνέει πάντα μια αίσθηση καλοκαιριού ακόμα και αν βρίσκεσαι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Τι είναι λοιπόν αυτό το διαφορετικό που μπορείς να κάνεις τους καλοκαιρινούς μήνες στον Πειραιά και που θα κάνει την παραμονή στην πόλη ξεχωριστή; 

Βόλτα στα γραφικά λιμανάκια

Μικρολίμανο, Πασαλιμάνι, Ζέα, Φρεαττύδα, Πειραϊκή. Όποια περιοχή και να διαλέξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις τη βόλτα σου με θέα θάλασσα. Με παγωτό στο χέρι ή χωρίς είναι μια ιδανική εναλλακτική τους καλοκαιρινούς μήνες. Ξεκίνησε από την πλατεία Αλεξάνδρας με καλή παρέα ή και μόνος και πριν το καταλάβεις θα έχεις φτάσει στον σταυρό της πειραϊκής, στην άλλη άκρη της πόλης δηλαδή. Και μιας και το καλοκαίρι προστάζει σχεδόν το “έξω” στον Προφήτη Ηλία θα βρεις την καλύτερη θέα. Αν είσαι και Πειραιώτης, θα ξέρεις πολύ καλά ότι τα απογεύματα εκεί είναι ιδανικά με μπύρα και παρέα.

Μια βουτιά στον Παρασκευά

Εναλλακτικά, αν είσαι “τύπος παραλία”, μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου στην πλαζ Βοτσαλάκια ή αλλιώς στον Παρασκευά. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη -και ελεύθερη- παραλία, όπου υπάρχει εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν κάποιος πάλι έρχεται με δικό του μεταφορικό μέσο, υπάρχει και ελεύθερος χώρος πάρκινγκ. Πετσέτα θαλάσσης λοιπόν, μαγιό και φυσικά αντηλιακό για την πιο κοντινή παραλία της πόλης.

Καλοκαίρι στον Πειραιά
Ο Πειραιάς αποπνέει πάντα μια αίσθηση καλοκαιριού παρότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα / Φωτο: This is Piraeus

Στον Πολυχώρο Λιπάσματα

Μια ακόμα πολύ καλή πρόταση για τους καλοκαιρινούς μήνες στον Πειραιά είναι η επίσκεψη στον πολυχώρο «Λιπάσματα». Βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, είναι ιδανικός χώρος και για οικογένειες και η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με ΜΜΜ είτε με ΙΧ καθώς υπάρχει κι εκεί ελεύθερος χώρος πάρκινγκ. Επιπλέον, τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται κάποιες δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Εννοείται πως υπάρχουν πολλές επιλογές σε café, bar και εστιατόρια με θέα θάλασσα ή πολλές φορές και δίπλα σε αυτήν όπου σίγουρα θα σε μεταφέρουν σε μια άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που θα ξεχάσεις για λίγο ότι βρίσκεσαι στο κλεινόν άστυ αυτή την εποχή.

Αν κάποιος λοιπόν “ξεμείνει” στην πόλη αυτούς τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες, αποζητάει λίγη δροσιά και λίγο θαλασσινό αέρα και ζηλεύει όλους όσους δείχνουν καλοκαίρι και θάλασσα στα κοινωνικά δίκτυα, δεν χρειάζεται να πάει μακριά για να τα βρει. Δεν χρειάζονται ούτε πλοία ούτε αεροπλάνα. Δεν χρειάζεται καν να πάει μακριά.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να έρθει στον Πειραιά. Την πόλη δίπλα στη θάλασσα. 

Από την Ειρήνη Φεγγουδάκη και το Travel Scrapbook