6 στέκια στον Πειραιά που ξέρουν από καλό καφέ
6 στέκια στον Πειραιά που ξέρουν από καλό καφέ

Ιδιαίτερα χαρμάνια, δυνατός καφές, έμπειροι baristas, υψηλή αισθητική. Ο Πειραιάς τα έχει όλα, όπως άλλωστε του αρμόζει.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα 6 μαγαζιά του Πειραιά που σερβίρουν τον καλύτερο καφέ, σύμφωνα με τους αναγνώστες του This is Piraeus.

Πού θα πιεις καλό καφέ στον Πειραιά;

Clochard Bistro

Clochard Bistro, Πειραιάς

Η Μαρίνα Ζέας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία του Πειραιά για βόλτα, περπάτημα & καφέ.

To Clochard Bisto συστήθηκε στον Πειραιά πριν περίπου 1 χρόνο ως ένα all day coffee bar, που προσφέρει πολύ ωραίο, εύγεστο και βαρύ καφέ και γευστικό brunch.

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη θάλασσα, όπου το φυσικό φως είναι άφθονο, διαθέτει πληθώρα φυσικών φυτών και μια ξεχωριστή αισθητική διακόσμηση, με βάση τα φυσικά υλικά.

To Clochard Bistro, είναι ιδιαίτερα pet-friendly, καθώς τα σκυλιά επιτρέπονται στο εσωτερικό του μαγαζιού αλλά και το προσωπικό είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό.

Info: Το βρίσκεις στην Μαρίνα Ζέας.

Crazy Goat

Crazy Goat, Πειραιάς

Αν είσαι στο κέντρο του Πειραιά και θες ένα χαλαρό περιβάλλον για να πιεις τον καφέ σου, τότε το Crazy Goat σου προσφέρει ένα ήρεμο χώρο με πολύ ωραίο και ιδιαίτερο καφέ.

Η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα χαρμάνι με σταθερότητα στην γεύση του καφέ, αναμιγνύοντας 5 διαφορετικές ποικιλίες που βγάζουν μια έντονη γεύση σε νότες σοκολάτας και ξηρών καρπών, με ένα πλούσιο και βουτυρένιο σώμα.

Στο Crazy Goat, μπορείς να κάτσεις ήρεμα να διαβάσεις, να εργασθείς ή να πραγματοποιήσεις μια συνάντηση. Επίσης, μπορείς να απολαύσεις υγιεινές επιλογές για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή ιδιαίτερα pancakes που θα σου προτείνουν εκείνη την ώρα.

Info: Θα το βρεις στην Καραϊσκου & Μπουμπουλίνας.

Belle Epoque

Μπελ Επόκ, Πειραιάς

Το Belle Epoque ήρθε να φέρει μια νότα από το παρελθόν στο κέντρο του Πειραιά. Το μαγαζί ξεχωρίζει αμέσως με την αισθητική του και τη διακόσμηση από τις δεκαετίες 60s- 70s. Το ασπρόμαυρο πλακάκι του, το αίθριο του αλλά και τα πολλά λουλούδια και χρώματα στο εσωτερικό του σε μαγνητίζουν και σε πάνε σε μια άλλη εποχή.

Τo Μπελ Επόκ σερβίρει Ipanema Espresso, έναν ιδιαίτερα ποιοτικό καφέ, 100% arabica, ο οποίος και έχει βάσεις στην “καφεδομάνα” Βραζιλία.

Info: Θα το βρεις στην Αριστοτέλους στο κέντρο του Πειραιά.

My Friends Cafe

My Friends, Πειραιάς

Στο κέντρο του Πειραιά και χαμηλά στη Σωτήρος προς το Πασαλιμάνι βρίσκεις το ιδανικό καφέ για να κάτσεις να πιεις γρήγορα τον καφέ σου, κάνοντας το διάλειμμα σου από τα ψώνια αλλά και τις απλές καθημερινές δουλειές.

Η ομάδα του My Friends έχει φτιάξει τον δικό της καφέ, έχοντας προσαρμόσει το χαρμάνι αλλά και τον τρόπο ψησίματος στις προτιμήσεις του πειραιώτικου κοινού.

Info: Θα το βρεις στη Σωτήρος χαμηλά.

King George XIV

Σα να ήρθε από το Παρίσι, το King George XIV είναι από τα νεότερα στολίδια του Πειραιά. Ο χώρος διαθέτει ιδιαίτερη αισθητική, εντυπωσιακούς πολυελαίους, χρυσές λεπτομέρειες σε όλο το χώρο και μια θεατρική άποψη στην διακόσμηση. Επιπλέον, η αυλή του είναι ότι πρέπει ακόμη και για τους πιο ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες.

Στο King George μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου όλη τη μέρα, αλλά μπορείς να συνεχίσεις μέχρι το βράδυ με κρασί και φαγητό.

Info: Θα το βρεις στην Βασ. Γεωργίου Α 14

Mardi Coffee & Wine Bar

Mardi Coffee, Πειραιάς

Μέσα σε μια καλά κρυμμένη στοά, στο πιο κεντρικό σημείο του Πειραιά, κρύβεται μια παριζιάνικη αυλή με μυρωδάτο κήπο που σερβίρει ιδιαίτερα ποιοτικό καφέ.

Το Mardi Bar & Cafe σερβίρει το χαρμάνι Le Pantiagione, το οποίο στα χέρια του barista σύντομα μεταμορφώνεται σε ένα δυνατό espresso ή έναν καλοκαιρινό freddo espresso που θα λατρέψεις.

Info: Θα το βρεις στην Πλάτωνος, ένα στενό που “βλέπει” την Ηρωών Πολυτεχνείου

Αποποίηση:
Τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις της ομάδας του This is Piraeus. Συχνά οι παραπάνω προτάσεις προέρχονται από τους ίδιους τους αναγνώστες και φίλους του This is Piraeus, έπειτα από δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται στα social media. Σημειώνεται πως οι παραπάνω προτάσεις, σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν πληρωμένη διαφήμιση.

Summary
6 στέκια στον Πειραιά που ξέρουν από καλό καφέ
Article Name
6 στέκια στον Πειραιά που ξέρουν από καλό καφέ
Description
Ιδιαίτερα χαρμάνια, δυνατός καφές, έμπειροι baristas, υψηλή αισθητική. Ο Πειραιάς τα έχει όλα, όπως άλλωστε του αρμόζει.