Μέρη για χαρταετο στον Πειραιά
Μέρη για χαρταετο στον Πειραιά

Καθαρά Δευτέρα στον Πειραιά

Μένεις Πειραιά και θες να περάσεις την Καθαρά Δευτέρα στην πόλη σου;

Το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας εκτός από τα θαλασσινά, την λαγάνα και τον χαλβά περιλαμβάνει και το περίφημο (και όχι πάντα πετυχημένο) πέταγμα του χαρταετού.

Αν ζεις στον Πειραιά και θες να ακολουθήσεις για μια ακόμη χρόνια τα έθιμα, σου έχουμε καλά νέα: δεν χρειάζεται να πάρεις τα βουνά και να πας στην Αθήνα ή στα προάστια της Αττικής για να πετάξεις χαρταετό!

Παρακάτω σου προτείνουμε πέντε μέρη στον Πειραιά που προσφέρονται για το πέταγμα του χαρταετού, δίχως να χρειαστεί να εγκαταλείψεις την αγαπημένη μας πόλη:

1. Λιπάσματα Δραπετσώνας

Στην περιοχή της Δραπετσώνας – Κερατσινίου βρίσκεται το παλαιό Εργοστάσιο Λιπασμάτων του Πειραιά. Ερημωμένο πλέον, προσφέρει απλόχερα τη μεγάλη έκταση του στους επισκέπτες του.

Ο χώρος είναι μεγάλος και χωρίς πολλά εμπόδια. Με λίγο αέρα θα έχεις την άνεση και τις ιδανικές συνθήκες για να πετάξεις τον χαρταετό.

2. Παραλία Διογένη στην Φρεαττύδα

Συνήθως την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για τα κούλουμα στην παραλία του Διογένη στην Φρεαττύδα. Η παραλία είναι ιδανική για να πετάξεις χαρταετό καθώς έχει τον απαιτούμενο αέρα, πολλούς επίδοξους «μαέστρους» του χαρταετού για να μοιραστείτε συμβουλές και εμπειρίες και φυσικά το κατάλληλο κλίμα!

3. Παραλία Βοτσαλάκια

Άλλη μία παραλία του Πειραιά όπου μπορείς να περάσεις την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας για να πετάξεις χαρταετό. Μετά το Πασαλιμάνι και πριν το Μικρολίμανο, πάρε καφέ και κάνε μια στάση.

Τα βοτσαλάκια διαθέτουν εύκολη πρόσβαση και parking, μεγάλη έκταση με άμμο, θάλασσα, ενώ η παραλία βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στο κέντρο του Πειραιά. Φυσικά ο χώρος ενδείκνυται για παιχνίδι με όλη την οικογένεια και πικ-νικ.

4. Βραχάκια Πειραϊκής

Για τους πιο τολμηρούς του αθλήματος, η Πειραϊκή Ακτή είναι αγαπημένος προορισμός για το πέταγμα του χαρταετού. Ήρεμο μέρος, χωρίς πολύ κόσμο και με ανεβασμένο βαθμό δυσκολίας στο «άθλημα» του χαρταετού λόγω των απότομων βράχων.

5. Πλατεία Παπανικολή στη Μαρίνα Ζέας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει στη Φρεαττύδα πληθώρα εορταστικών εκδηλώσεων.

Εδώ όλος ο Πειραιάς γίνεται μια παρέα γιορτάζοντας την έναρξη της Σαρακοστής.

Για την γιορτή της Καθαράς Δευτέρας μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες από το επίσημο site του Δήμου Πειραιά.