Εθελοντισμός: Μια λέξη που την ακούμε συχνά τα τελευταία λίγα χρόνια. Προκύπτει από το ρήμα “εθέλω”, δηλαδή θέλω και απαιτεί προσοχή στη χρήση της.

Μπορεί να έχεις σκεφτεί τον εθελοντισμό στο παρελθόν ή μπορεί να μην σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό. Σε όποια περίπτωση, αν ρωτήσεις κάποιον που έχει προσφέρει εθελοντικά θα σου πει αμέσως για τα πλεονεκτήματα της εμπειρίας αυτής.

Τι είναι όμως το TEDxUniPi;

To TEDxUniPi 2019, είναι μια εκδήλωση TEDx του Πανεπιστημίου Πειραιά.

7 λόγοι για να γίνεις εθελοντής στο TEDxUniPi

1.Θα δεις πώς διοργανώνεται ένα μεγάλο event
Ίσως, η συγκεκριμένη εθελοντική εργασία να μην έχει σχέση με το αντικείμενό σου. Αλλά εδώ, θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις και να δεις εκ των έσω πώς διοργανώνεται ένα συνέδριο και μια εκδήλωση.

2.Θα αποκτήσεις νέες ικανότητες
Θα δεις σημεία που αφορούν την πρακτική οργάνωση μιας εκδήλωσης, και θα αναπτύξεις σίγουρα, τουλάχιστον μια νέα ικανότητά σου.

3.Θα γνωρίσεις νέα άτομα και θα κάνεις νέους φίλους
Συνήθως στα TEDx Συνέδρια συμμετέχει νέος ηλιακά κόσμος είτε είναι φοιτητές ή νέοι απόφοιτοι. Όλοι είναι πιο χαλαροί και ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και φιλίες. Extra: Για να βρίσκονται εκεί – έχουν και παρόμοια ενδιαφέροντα με εσένα.

4.Θα το προσθέσεις στο βιογραφικό σου.
Είσαι νέος και θες να βρεις δουλειά, αλλά χρειάζεσαι εμπειρία. Ο εθελοντισμός σε μεγάλες διοργανώσεις είναι εμπειρία που -συνήθως- σε πάει παρακάτω. Extra tip: Οι εταιρείες αναζητούν άτομα που έχουν εργαστεί εθελοντικά έστω μία φορά, γιατί έτσι φαίνεται πώς βοηθάς και έχεις και άλλα ενδιαφέροντα για τους γύρω σου. 

5.Θα βοηθήσεις στην εξέλιξη και προβολή του Πειραιά 
Το TEDxUnipi υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, είναι ένα συνέδριο που εξελίσει την κοινωνία και της δίνει ένα κίνητρο για να κάνει το κάτι παραπάνω. Επιπλέον, αναδεικνύει τον Πειραιά και την πόλη που ζούμε.

6.Θα διασκεδάσεις κάνοντας κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο 
Γιατί να μένεις στην ίδια ρουτίνα; Εδώ είναι η ευκαιρία να κάνεις κάτι διαφορετικό.

7.Θα γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου παραγωγικά & δημιουργικά
Εδώ, δεν χρειάζεσαι να πούμε πολλά. Θα γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου κάνοντας κάτι νέο, δημιουργικό και παραγωγικό που θα σε γεμίσει από κάθε πλευρά.

Αν θες να συμμετέχεις, ως εθελοντής, στο φετινό συνέδριο TEDxUnipi μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, εδώ.