Χριστούγεννα στον Πειραιά

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Ίσως πρόκειται για τα πιο περίεργα Χριστούγεννα που θα ζήσουμε- ίσως και όχι! Όπως και να έχει, ο Δήμος Πειραιά έχει ετοιμάσει για όλους τους πολίτες και τους φίλους της πόλης μια σειρά διαδικτυακών δράσεων που θα φέρουν το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα (και φυσικά τη Χριστούγεννιάτικη διάθεση) στα σπιτικά όλων.

Ολόκληρο το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com

1. Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

 • την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου
 • στον Προαύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
 • Η τελετή της φωταγώγησης του δένδρου θα μεταδοθεί με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και τα youtube και facebook του Destination Piraeus. 
 • Αν θέλετε και εσείς να στείλετε την ευχή σας για το Χριστουγεννιάτικο δένδρο περιμένουμε με χαρά τα μηνύματα σας στο info@destinationpiraeus.com
Χριστούγεννα στον Πειραιά

Η πόλη φορά και επίσημα τα γιορτινά της!

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο, στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Το φετινό φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι το «Δένδρο της Ελπίδας» και εκτός από τα χιλιάδες λαμπιόνια θα στολιστεί από εκατοντάδες κορδέλες με τις δικές σας ευχές.Έχει ύψος 15 μέτρα και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, το ορεινό χωριό της Βόρειας Ελλάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και την πώληση ελάτων. 

Ταυτόχρονα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου θα ανάψουν και τα φώτα του Δημαρχείου Πειραιά στην πλατεία Κοραή.

2. Φωταγώγηση παραδοσιακών καραβιών

 • την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου    
 • στο Πασαλιμάνι και στον Όρμο της Αφροδίτης

Ένα έθιμο με βαθιές ρίζες και μακρά παράδοση. Το στόλισμα του καραβιού συμβόλιζε το καλωσόρισμα στους ναυτικούς που επέστρεφαν στο σπίτι τους τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο Δήμος Πειραιά επαναφέρει το έθιμο του στολισμένου καραβιού, στολίζει και φωταγωγεί δύο  πανέμορφα σκαριά, το καθένα με ξεχωριστή ιστορία στο Πασαλιμάνι και στην Πειραϊκή. Η φωταγώγηση θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου, στη γιορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτη Αγίου των ναυτικών μας, στα εξής σημεία:

 • Πασαλιμάνι  –  Ιστιοπλοϊκό Παραδοσιακό Σκάφος «Αφροδίτη»
 • Όρμος Αφροδίτης

3. Φωταγώγηση Πύργου Πειραιά

 • την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου
 • Η εντυπωσιακή φωταγώγηση του Πύργου, θα μεταδοθεί με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και τα youtube και facebook του Destination Piraeus. 
Χριστούγεννα στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά, το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδος το οποίο δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και αποτελεί πλέον σύμβολο αναγέννησης του Πειραιά, φοράει τα γιορτινά του και φωταγωγείται σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, γεμάτο λάμψη, παλμό, φως, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα, με φόντο το μεγάλο λιμάνι!

Τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν στον Πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία.

4. Το «Δάσος των Αστεριών» 

 • στο Πέτρινο ρολόι, Πασαλιμάνι 
Χριστούγεννα στον Πειραιά

Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει με την τεχνική της ανέπαφης διάδρασης με ένα φαντασμαγορικό «δάσος» από τρισδιάστατα αστέρια, δημιουργώντας μια ονειρική εικόνα! Ο Δήμος Πειραιά, προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα στο Πασαλιμάνι, γεμάτο από γιορτινή λάμψη με μια πρωτοποριακή  καλλιτεχνική εγκατάσταση από τρισδιάστατα αστέρια.

Τα Χριστουγεννιάτικα αστέρια ανάβουν την ώρα που ο επισκέπτης βρίσκεται δίπλα τους ή περνά μέσα από αυτά, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία γεμάτη φως!

Το «δάσος» των αστεριών δίνει λάμψη και χρώμα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους και αποτελεί μια  μαγευτική χριστουγεννιάτικη εμπειρία!

5. Τα σιντριβάνια φορούν τα γιορτινά τους

 • από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Τα φετινά Χριστούγεννα, τα σιντριβάνια της πόλης μας ξαναζωντανεύουν και «ντύνονται» γιορτινά προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα! Τα «χριστουγεννιάτικα» σιντριβάνια στο Πασαλιμάνι, στην πλατεία Τερψιθέας (άνω) και στη Μαρίνα Ζέας θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα με τον πολύχρωμο λαμπερό τους φωτισμό, βάζοντας τους Πειραιώτες σε εορταστικό κλίμα!

6. 3D projection mapping – Ήρωες του 2020

 • την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου    
 • Προαύλειος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά  
Χριστούγεννα στον Πειραιά

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη μέθοδο του 3D projection mapping, το εμβληματικό κτήριο της πόλης θα πλημμυρίσει με γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Η μοναδική προβολή με τη μέθοδο του 3D animation mapping στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, είναι αφιερωμένη στους «Ήρωες του 2020» και θα μεταδοθεί με live streaming από το christmasinpiraeus.gr και από τaκανάλια του destination piraeus σε youtube και facebook. 

Η εντυπωσιακή προβολή θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά το τριήμερο 18-19 και 20 Δεκεμβρίου.

7. Santa Ζoom – O Άγιος Βασίλης έρχεται φέτος ψηφιακά

 • τη Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου  
 • Ζωντανή σύνδεση από 16:30 – 19:30
 • Για ραντεβού: καθημερινά στο τηλ: 6907182414

Ο Δήμος Πειραιά, φέρνει τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι σας μέσω της πλατφόρμας Zoom! Ειδικά για εφέτος που λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό το ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο θα είναι δύσκολο, μην τον περιμένετε από την καμινάδα…  

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom, τα παιδιά -αλλά και τα μεγάλα παιδιά(!!)- θα έχουν τη δυνατότητα για μια ψηφιακή συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη, όπου θα μπορέσουν να εκφράσουν στον αγαπημένο Άγιο μικρών και μεγάλων την ευχή και την επιθυμία τους για τη νέα χρονιά και να νιώσουν  τη ζεστασιά των Χριστουγέννων.

Επιστρατεύστε tablet, τηλέφωνα, laptop ή υπολογιστές, κάντε κράτηση στο τηλέφωνο 6907182414 για την ημέρα και την ώρα που προτιμάτε και χαρίστε στα παιδιά σας ένα μοναδικό δώρο.

Ο Άγιος Βασίλης και το αγαπημένο του ξωτικό, ζωντανά από το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο θα διηγηθεί ιστορίες για τα ταξίδια του, τα δώρα και θα μοιράσει απλόχερα ευχές, αγάπη και Χριστουγεννιάτικη μαγεία!!

8. Show πυροτεχνημάτων

 • την Πρωτοχρονιά 2021
Χριστούγεννα στον Πειραιά

Με ένα μοναδικό show πυροτεχνημάτων ορατό και από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες σε όλες τις γειτονιές της πόλης, θα υποδεχθεί ο Δήμος Πειραιά τη νέα χρονιά. Εντυπωσιακά εναέρια πυροτεχνήματα και βεγγαλικά με χρώμα, ρυθμό και ένταση θα φωτίσουν τον Πειραϊκό ουρανό τις πρώτες στιγμές του 2021!

9. Υποδοχή του πρώτου πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά  

 • την Πρωτοχρονιά 2021

Λίγη ώρα αργότερα, ο Δήμος Πειραιά θα υποδεχθεί το πρώτο πλοίο που θα φτάσει στο λιμάνι για το 2021, με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, από το μνημείο του «Λέοντος του Πειραιώς» στο Χατζηκυριάκειο. 

Οι εορταστικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κοινού και με την τήρηση  όλων των μέτρων που έχουν ορίσει οι αρμόδιες αρχές και η Πολιτεία για τον  περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Διοργάνωση: Destination Piraeus, Διεύθυνση Επικοινωνίας, Διεύθυνση Ηλεκτρομηχανολογικού, Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4».

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκουν τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών της. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές, στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων, δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας, ελπίδας και εορταστικής ατμόσφαιρας σε ολόκληρη την πόλη, με προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των δημοτών. 

Αξιοποιώντας  τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία έχουμε προγραμματίσει μια σειρά ψηφιακών δράσεων, ώστε το χαρμόσυνο μήνυμα και η ζεστασιά των εορτών να φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι του Πειραιά.  Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των φετινών εορτών στον Πειραιά θα είναι ο πλούσιος στολισμός στις γειτονιές μας και τα φωτεινά θεάματα. Αρωγοί μας σε αυτή μας την προσπάθεια στάθηκαν οργανισμοί, φορείς, κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρήσεις, που συνέδραμαν στο να δημιουργήσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη μας και τους ευχαριστώ θερμά για αυτή τους τη συμβολή. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Αυτή είναι η προσπάθειά μας φέτος, παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας, να προσφέρουμε όμορφες στιγμές χαράς σε μικρούς, αλλά και μεγάλους.  Εύχομαι σύντομα να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο και τα επόμενα Χριστούγεννα να μπορέσουμε να γιορτάσουμε στην πόλη μας με τους φίλους και τους δικούς μας ανθρώπους. Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία για το νέο έτος»!

Η Αντιδήμαρχος  Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Αυτή τη χρονιά – μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας – ο σχεδιασμός των Χριστουγεννιάτικων δράσεων του Δήμου Πειραιά, έγινε με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα την ασφάλεια όλων μας. Yπό την καθοδήγηση του Δημάρχου, Γιάννη Μώραλη, τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, τη Διεύθυνση Ηλεκτρομηχανολογικού και τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», σχεδιάσαμε το εορταστικό πρόγραμμα των δράσεων, των φωτεινών και ψηφιακών θεαμάτων, με στόχο να μεταφέρουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάθε γωνιά της πόλης, σκορπίζοντας ελπίδα και αισιοδοξία. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα, να στολιστούν οι γειτονιές του Πειραιά, να μεταδώσουμε τη λάμψη και τη μαγεία των εορτών σε μικρούς και μεγάλους.

Το «Δένδρο της Ελπίδας» στο Δημοτικό Θέατρο, η φωταγώγηση του Πύργου του Πειραιά, ο στολισμός των παραδοσιακών σκαφών, το«δάσος των αστεριών», οι 3d εγκαταστάσεις ανέπαφης διάδρασης στο Πασαλιμάνι, η προβολή στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, αλλά και η επαναλειτουργία των σιντριβανιών της πόλης είναι κάποιες από τις δράσεις του Δήμου, στο πλαίσιο των φετινών εορτών, πάντα με γνώμονα την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αισιοδοξία. Και όταν όλο αυτό τελειώσει να ανταμώσουμε ξανά και να γιορτάσουμε ξανά, όλοι μαζί, στην πόλη μας».