7 Αναζητήσεις Ερυθρός Σταυρός Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει, από τις 24 Ιανουαρίου 2020, την ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τις ραδιοφωνικές αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού.

Με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κ. Νίκου Διαμαντή, ανατέθηκε σε 7 σημαντικούς Έλληνες  θεατρικούς συγγραφείς -την Ρούλα Γεωργακοπούλου, τον Στέφανο Δάνδολο, τον Άκη Δήμου, τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη, τον Γιάννη Τσίρο, τον Μάκη Τσίτα και τον Θανάση Χειμωνά- να γράψουν κείμενα εμπνευσμένα από τις συγκλονιστικές ραδιοφωνικές αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού, μιας εκπομπής που έχει χαραχθεί στη μνήμη των Ελλήνων ακροατών.

Οι ραδιοφωνικές αναζητήσεις του Ερυθρού Σταυρού

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι αναζητήσεις προσώπων μέσω του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μεταδίδονταν καθημερινά στο ραδιόφωνο.

Οι 7 σημαντικοί, θεατρικοί συγγραφείς καλούνται να θυμηθούν και να πάρουν το νήμα από την τελευταία φράση της ιστορικής εκπομπής  «Έκτοτε τα ίχνη του χάνονται. Όποιος γνωρίζει κάτι παρακαλείται να…..».

Οι ιστορίες διηγούνται τον Πόλεμο, την μετανάστευση, την εξαφάνιση, την αιχμαλωσία, την προσφυγιά, κοινές πορείες που σταμάτησαν. Ιστορίες όπου άνθρωποι αναζητούν ανθρώπους, μέλη της οικογένειας τους, συγγενείς και φίλους.

Οι αναζητήσεις τους συμπίπτουν με την ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τα μάτια ανθρώπων που έχασαν την ελευθερία τους, την πατρίδα τους, την οικογένειά τους και τη ζωή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.

Συντελεστές

Κείμενα: Ρούλα Γεωργακοπούλου, Στέφανος Δάνδολος, Άκης Δήμου, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Γιάννης Τσίρος, Μάκης Τσίτας, Θανάσης Χειμωνάς

Σκηνοθεσία: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Θοδωρής Γκόνης, Αλίκη Δανέζη-Knutsen, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Νάνσυ Μπούκλη, Χάρης Πεχλιβανίδης, Θάνος Τοκάκης

Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Λεωνίδας Κακούρης, Ρηνιώ Κυριαζή, Ηρώ Μπέζου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Άννα ΦόνσουΣκηνικά-Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα