Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Καλιγούλας του Αλμπέρ Καμύ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα προβάλλει, εντελώς δωρεάν, μέσα από την ιστοσελίδα www.dithepi.gr την παράσταση Καλιγούλας του Αλμπέρ Καμύ, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Η προβολή της παράστασης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και 9 Μαΐου 2020. 

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, παραμένει ένα θέατρο ανοιχτό στο κοινό, με τον κύκλο δράσεων με τίτλο Μόνοι Μαζί

Ο Καλλιγούλας θα προβληθεί το Σάββατο 2 και 9 Μαΐου 2020 στις 12:00, ενώ η παράσταση θα μείνει στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για 24 ώρες.

Σχετικά με την Παράσταση

Ο Καλιγούλας, το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Αλμπέρ Καμύ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά το 2017 με τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του Καλιγούλα, ενώ πλαισιώθηκε από έναν πολυμελή θίασο 13 ηθοποιών. 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σχετικά με τη δράση Μόνοι Μαζί του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Περισσότεροι από 6.000 θεατές παρακολούθησαν τις δυο πρώτες, δωρεάν, διαδικτυακές παραστάσεις του «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη μέσω της ιστοσελίδας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Σημειώνεται πως ο «Μακμπέθ», μια συμπαραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με το Εθνικό Θέατρο, ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 12 Μαρτίου, αλλά ακυρώθηκε, λόγω των προληπτικών μέτρων της πολιτείας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Επίσης το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης Μόνοι Μαζί φιλοξενεί διαδικτυακές καλλιτεχνικές δράσεις υψηλού επιπέδου, παραστάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, συναυλίες αλλά και πορτραίτα εικαστικών.

Σημειώνεται, πως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έδωσε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, βήμα σε νέους κι εκκολαπτόμενους θεατρικούς συγγραφείς, να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους, με το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο θεατρικής γραφής και με την συμβολή του θεατρικού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη, ενώ τα αιτήματα  συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!