Η Γαλανόλευκη Σημαία κυματίζει περήφανα στον Πειραιά

Η Γαλανόλευκη κυματίζει περήφανα σε τοπόσημα της πόλης και στη θάλασσα του Πειραιά, στο πλαίσιο των δράσεων τιμής και μνήμης του Δήμου για την 25η Μαρτίου και την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η ελληνική σημαία κυματίζει στη θάλασσα του Πειραιά

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας στο Μεγάλο Λιμάνι. Μια μεγάλη ελληνική σημαία τοποθετήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή από τον Δήμο Πειραιά, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 200 χρόνια από την επανάσταση και τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα. Στη δράση συνέβαλαν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, το Λιμενικό Σώμα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, συμμετείχε μουσικά στη δράση με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και άλλων εμβατηρίων στο πνεύμα της Εθνικής μας Εορτής.

Στα γαλανόλευκα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (3D projection mapping)

Το βράδυ, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ντύθηκε στα χρώματα της γαλανόλευκης με τη βοήθεια της 3d projection τεχνολογίας,  με την ελληνική σημαία να κυματίζει στην πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου της πόλης μας.

Σημαίες και λάβαρα της Επανάστασης στον προαύλιο χώρο του Δ.Θ.Π.

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, οι σημαίες και τα λάβαρα της επανάστασης, των φορέων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων -που υπό κανονικές συνθήκες θα μετείχαν στην παρέλαση στην πόλη μας- θα κυματίζουν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση του Έθνους.

Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση τοπόσημων του Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού, σημαιοστόλισε και φωταγωγεί  τοπόσημα της πόλης μας και μνημεία των Ηρώων του 1821 (Άγαλμα Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά κ.τ.λ.) δημόσια κτήρια, πλατείες, καθώς και παραδοσιακά καΐκια στον Όρμο της Αφροδίτης και στο Μικρολίμανο.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς την παρουσία κοινού.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο για την πατρίδα μας, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ο Πειραιάς δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτόν τον μεγάλο εορτασμό και σε αυτό το πλαίσιο,  σχεδιάσαμε τρεις δράσεις υψηλού συμβολισμού σε τοπόσημα της πόλης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς την παρουσία κόσμου και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Ο Πειραιάς τιμά την ιστορία της χώρας μας, τιμά τους ήρωες του 1821 με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, αλλά και στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας. Εύχομαι οι επετειακές μας δράσεις, να γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια τους πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Ανδριάνα Ζαρακέλη και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτόν τον εορτασμό. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες». 

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, αλλά με αμείωτη εθνική υπερηφάνεια. Τιμάμε με λαμπρότητα την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας με δράσεις που σχεδιάστηκαν με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, με γνώμονα την ανάδειξη της σπουδαίας αυτής επετείου και την πιστή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Λιμενικό Σώμα για τη συμβολή τους στη δράση στην Πειραϊκή, καθώς και τους φορείς, συλλόγους και όλους όσοι συμβάλλουν στις δράσεις μας».