Λιμάνι Πειραιά

Όλες (ή σχεδόν όλες) οι νησιώτικες διακοπές σου ξεκινάνε από το Λιμάνι του Πειραιά. Πόσο καλά γνωρίζεις όμως το λιμάνι του Πειραιά και τις ιδιαιτερότητες του;

Το λιμάνι του Πειραιά ανέκαθεν είχε αρκετή κίνηση, η οποία αυξάνεται κατακόρυφα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ταλαιπωρώντας ομολογουμένως τους -συχνά ανυποψίαστους- ταξιδιώτες.

Τι γίνεται όμως αν αποφάσισες να πας διακοπές σε ένα νησί και το καράβι σου φεύγει στις 7 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά; Ένα άγχος παραπάνω μπορεί να το έχεις για να προλάβεις – ειδικά αν μένεις μακρυά από τον Πειραιά και πρέπει να ξυπνήσεις πολύ νωρίς.

Ακολουθεί ένας βιωματικός οδηγός επιβίωσης, γραμμένος με αγάπη από Πειραιώτες, προκειμένου να μη χάσεις -ούτε και φέτος- το πλοίο, αλλά κυρίως για να μη σε πιάσει άγχος μια ώρα πριν ξεκινήσεις τις πολυπόθητες καλοκαιρινές διακοπές σου σε ένα από τα όμορφα νησιά της Ελλάδας.

Λιμάνι Πειραιά
Το (περίφημο) λιμάνι του Πειραιά

Μάθε σε ποια πύλη είναι το καράβι σου

Μάθε από το προηγούμενο βράδυ σε ποια πύλη ακριβώς είναι το καράβι και η αναχώρησή σου. Τα επιβατηγά καράβια που πλέουν προς τα ελληνικά νησιά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού – που δεν το λες και μικρό.

Δες λοιπόν την πύλη αναχώρησης στο εισιτήριο σου, ήδη από το προηγούμενο βράδυ, και υπολόγισε πόση ώρα θα χρειαστείς για να φτάσεις εκεί. Καλό θα ήταν να υπολογίσεις 20 ακόμη λεπτά, σε περίπτωση ακραίας κίνησης στην Ακτή Μιαούλη, γεγονός που δεν είναι σπάνιο.

Πες σε κάποιον να σε φέρει στο λιμάνι

Αν έχεις τη δυνατότητα ζήτα από οποιονδήποτε συγγενή, γνωστό και φίλο να σε πάει μέχρι το λιμάνι ή ακόμα καλύτερα να σε αφήσει σε έναν κοντινό ηλεκτρικό σταθμό. Ο ηλεκτρικός σταθμός του Πειραιά βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι.

Ξύπνα και ξεκίνα μια ώρα νωρίτερα

Μπορεί να ακουστεί προφανές, αλλά αν μπορείς ξύπνα και ξεκίνα τη διαδρομή σου μια ώρα νωρίτερα ώστε να φτάσεις αρκετά πιο νωρίς στο λιμάνι. Απρόοπτα όπως απεργίες, ατυχήματα στο δρόμο και μποτιλιαρίσματα στις κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας συμβαίνουν συχνά ακόμα και αν ταξιδεύεις νωρίς.

Ενημερώσου Ηλεκτρονικά

Ενημερώσου ηλεκτρονικά για τυχόν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην πύλη αναχώρησης ή για απεργίες. Ειδικά αν ταξιδεύεις Ιούλιο – Αύγουστο η κίνηση των πλοίων στο λιμάνι είναι υψηλή και μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή στις πύλες που να μην την περιμένεις. Κάλεσε στο πρακτορείο σου ή μπες στο website τους και μάθε για τυχόν αλλαγές.

Τέλος, πάρε έναν καφέ φόρα το αντιηλιακό και το καπέλο σου και απόλαυσε τις διακοπές σου που ξεκινάνε!

Summary
Article Name
Πώς να μη χάσεις το πρωινό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά - Ένας οδηγός επιβίωσης
Description
Το λιμάνι του Πειραιά ανέκαθεν είχε αρκετή κίνηση που αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με τα πλοία να αναχωρούν προς τα νησιά πολύ συχνά..