Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η πρώτη δημόσια προβολή της μαγνητοσκoπημένης παράστασης του Εθνικού Θεάτρου «Δον Κιχώτης» (1972) με πρωταγωνιστή τον Μάνο Κατράκη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Μάνος Κατράκης» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Στις αίθουσες του ιστορικού κτιρίου, στις οποίες απλώνεται η έκθεση, παρουσιάζονται φωτογραφίες, κοστούμια, σκηνικά, προγράμματα, επιστολές, ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό, χειρόγραφα, σκίτσα, και βιβλία του καλλιτέχνη.

Μέσα από το πλούσιο αυτό αρχειακό υλικό που εκτίθεται για πρώτη φορά, παρουσιάζεται η ζωή του κορυφαίου ηθοποιού από τα νεανικά του χρόνια, την εφηβεία, το στρατό και τον πόλεμο, τους πρώτους ρόλους στον κινηματογράφο και το θέατρο, την οικογένεια και τους φίλους, την εξορία, την παρουσία του στο Εθνικό Θέατρο, τη δημιουργία του Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου, την περίοδο της ωριμότητας του καλλιτέχνη και τέλος τον κινηματογράφο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά θα προβληθεί για πρώτη φορά η μαγνητοσκοπημένη παράσταση του σπουδαίου έργου Μιγκέλ Θερβάντες «Δον Κιχώτης» που παρουσίασε το Εθνικό Θεάτρο το 1972.

Η παράσταση μεταφέρθηκε και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία, από τον Ιανουάριο του 1973 και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Μουζενίδη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Διονύση και του Βασίλη Φωτόπουλου αντίστοιχα, η μουσική του Μάνου Χατζηδάκη και οι χορογραφίες της Μαρίας Χορς. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Μάνος Κατράκης και ο Παντελής Ζερβός. Το υλικό παραχωρήθηκε στον Δήμο Πειραιά από την ΕΡΤ ΑΕ που είναι και χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μετά από δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση στο τηλέφωνο 210 4101694.