Πύργος Πειραιά

Το δεύτερο υψηλότερο κτήριο της Ελλάδος, το οποίο δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και αποτελεί πλέον σύμβολο αναγέννησης του Πειραιά, προσέφερε μοναδικές στιγμές γεμάτες παλμό, φως, συναίσθημα και γιορτινά χρώματα, με φόντο το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων του Δήμου Πειραιά «Χριστούγεννα στον Πειραιά-Γιορτές στις γειτονιές», τα φώτα στον Πύργο θα λάμπουν στον Πειραϊκό ουρανό για ένα ολόκληρο μήνα προσφέροντας ελπίδα και αισιοδοξία, σε μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μοναδικές εικόνες γεμάτες λάμψη, φως και πανδαισία χρωμάτων εξέπεμψε ο εμβληματικός Πύργος του Πειραιά, ο οποίος φωταγωγήθηκε σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που καθήλωσε όσους το παρακολούθησαν.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος φωταγώγησαν τον Πύργο σε ένα θέαμα μοναδικής αισθητικής, το οποίο μεταδόθηκε με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και το κανάλι του Destination Piraeus στο YouTube και στο Facebook.

Σημειώνεται πως η φωταγώγηση του Πύργου, η οποία έγινε σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την Piraeus Tower Α.Ε., θα επαναληφθεί ξανά και ξανά από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε: 

«Είμαστε εδώ στο μεγάλο λιμάνι της χώρας όπου ο  Πύργος  Πειραιά,  ένα από τα εμβληματικότερα κτήρια της πόλης μας φωταγωγείται σε ένα μοναδικό υπερθέαμα. Διανύουμε μια δύσκολη χρονιά και ως Δημοτική Αρχή επιχειρούμε αυτές τις γιορτινές ημέρες να ισορροπήσουμε μεταξύ του σεβασμού στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν, αλλά και σε όσους παλεύουν για τη ζωή τους και της επιθυμίας μας να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους πολίτες του Πειραιά,  στους δημότες και σε όλη την Ελλάδα.

Επιλέξαμε να φωτίσουμε κτήρια, τοπόσημα και αξιοθέατα του Πειραιά, για να γίνει η  πόλη μας πιο λαμπερή, δίνοντας έμφαση στον στολισμό της πόλης και ευχαριστώ τους Αντιδημάρχους Ανδριάνα Ζαρακέλη και Λεωνίδα Μανωλάκο για την εξαιρετική τους προσπάθεια να προσδώσουν εορταστική ατμόσφαιρα σε όλες τις δημοτικές μας κοινότητες. Συνεργαστήκαμε με φορείς, οργανισμούς, κοινωφελή ιδρύματα και επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μας και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι΄ αυτό.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus  Tower Α.Ε. κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Συνεπείς σε όλα αυτά που τα τελευταία πέντε χρόνια κάνουμε στον Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο, η Piraeus Tower, το επενδυτικό σχήμα της Prodea, EBRD και Dimand, συνεργαστήκαμε με τον Δήμο και παρουσιάζουμε κάτι ιδιαίτερο και γιορτινό, που πιστεύω θα χαρεί ο κάθε Πειραιώτης, αλλά και όλοι μας.  Ο φωτισμός του Πύργου Πειραιά αποτελεί τον «φάρο» μιας ομαδικής προσπάθειας για να λάμψει αυτή η πόλη όπως της αξίζει, τώρα αλλά και στο μέλλον.  Καλές γιορτές, υγεία και προσοχή σε όλους».

  • Σχεδιασμός και υλοποίηση έργου: YARD
  • Μελέτη και υλοποίηση φωτισμού: Γιώργος Τέλλος – Artic Design

Η φωταγώγηση του Πύργου πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και την πολιτεία, για την προστασία της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.