Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά
Φωτο: Nick Haji

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου για 6η συνεχόμενη χρονιά τις «Ημέρες Θάλασσας 2020», ένα πανόραμα εκδηλώσεων με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του Πειραιά, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης.  

Ο εφετινός εορτασμός των Ημερών Θάλασσας προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την αυστηρή  τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες αρχές προς αποφυγή της διασποράς του COVID-19 και με γνώμονα την ασφάλεια όλων. 

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2020» αποτελούν έναν από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς για τον Πειραιά και προσφέρουν ένα τετραήμερο δωρεάν εκδηλώσεων για όλους. Περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, ξεναγήσεις, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας 2020 στον Πειραιά

Ημέρες Θάλασσας 2020 στον Πειραιά

Εξαιτίας των ειδικών συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας, οι πολίτες που επιθυμούν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας 2020», θα πρέπει να κάνουν κράτηση θέσης (δωρεάν όπως πάντα) όπου χρειάζεται, προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Το πρόγραμμα των «Ημερών Θάλασσας 2020» παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, της Αντιδημάρχου Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κας Ανδριάνας Ζαρακέλη και του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.  

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου για τις Ημέρες Θάλασσας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Παρά το ότι προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις λόγω του κορωνοϊού, καταλήξαμε ότι η διοργάνωση έπρεπε να γίνει, καθώς θεωρήσαμε ότι τα οφέλη είναι περισσότερα από το να ακυρωθεί. Φυσικά θα τηρήσουμε όλα  τα μέτρα που προβλέπει η επιτροπή των επιστημόνων και η κυβέρνηση. Μεγάλες εκδηλώσεις ασφαλώς δεν μπορούν να γίνουν και είμαστε  οι πρώτοι που οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα, όταν καλούμε τους δημότες να επιδεικνύουν αυξημένη ατομική ευθύνη».

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά

«Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερη και διαφορετική, σε πολλούς τομείς, εξαιτίας των νέων συνθηκών που επέβαλε η υγειονομική κρίση στη χώρα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοργάνωση – θεσμός για την πόλη μας, οι Ημέρες Θάλασσας του Πειραιά, εκτός απ την φθινοπωρινή τους μετακόμιση, δεν θα μπορούσαν παρά να εναρμονιστούν με τις νέες συνθήκες και ακολουθώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας, με στόχο να προσφέρουν και φέτος ένα τετραήμερο πλούσιων και δωρεάν εκδηλώσεων, με επίκεντρο το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στην ιδιάζουσα αυτή συγκυρία, καταφέραμε να καταρτίσουμε ένα ελκυστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας».

Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αντιδήμαρχος  Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων

«Εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών για όλο τον πλανήτη και με τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα, σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας με σκοπό την τόνωση του αθλητικού πνεύματος, αλλά και την ανάδειξη της σημαντικότητάς του, ως προς την υγεία όλων μας. Η τήρηση των αποστάσεων, η πρόληψη και η επίβλεψη θα είναι τα “όπλα” μας, ώστε οι δράσεις μας να λειτουργήσουν μόνο θετικά, μέσα σε έναν θεσμό όπως είναι οι “Ημέρες Θάλασσας». 

Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά