Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς, άνοιξε και πάλι τις πόρτες της την Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020.

Ωστόσο, για την επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη, ισχύουν οι ακόλουθοι όροι:

  • Η χρήση μάσκας και αντισηπτικού διαλύματος είναι υποχρεωτική για επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά.
  • Ανώτατος αριθμός εισόδου και παραμονής στην Πινακοθήκης είναι 20 άτομα
  • Προτεραιότητα δίνεται σε άτομα με Αναπηρία, μεγάλης ηλικίας και εγκύους
  • Η ροή  των επισκεπτών ( είσοδος, κυκλοφορία, έξοδος) θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του προσωπικού της Πινακοθήκης
  • Υποχρεωτική είναι η τήρηση της ενδεδειγμένης απόστασης ασφαλείας 2μ..  
  • Οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις του προσωπικού της Πινακοθήκης, είτε προφορικές είτε τις αναγραφόμενες σε πινακίδες.

Σχετικά με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά άρχισε να λειτουργεί αρχικά το 1957 ως τμήμα και από το 1985 ως ανεξάρτητο τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και στεγάζεται στο κτήριο του αναπαλαιωμένου Παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά φιλοξενεί έργα νεοελλήνων ζωγράφων μεταξύ αυτών οι Νικόλαος και Περικλής Λύτρας, Κωνσταντίνος Μαλέας, Κωνσταντίνος Ρωμανίδης, Μιχαήλ Οικονόμου, Αλέξανδρος Χριστοφής, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται ανάρτηση έργων νεότερων καλλιτεχνών, εκ των οποίων σημαντική είναι η παρουσία των πειραιωτών ζωγράφων.

Οι ώρες λειτουργίας, της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά για το κοινό είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. με 2 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της Δημοτικής Πινακοθήκης στο τηλέφωνο 210 4101 402 ή στο email pinakothiki@pireasnet.gr.

Η Δημοτική Πινακοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά, Φίλωνος 29, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.