Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιάς

Tο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά διοργανώνει το καθιερωμένο, ετήσιο, Χριστουγεννιάτικο Bazaar του!

Το καθιερωμένο ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2019, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο χώρο του Ιδρύματος (οδός Κλεισόβης 18, Πειραιάς).

Οι επισκέπτες του Bazaar θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους και να διαλέξετε τα δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας ανάμεσα σε χειροποίητες κατασκευές που δημιουργούν οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος και οι εθελοντές μας και είδη που πρoσφέρoυν με αγάπη οι χορηγοί μας.

Λίγα λόγια για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι ένα ιστορικό Ίδρυμα παροχής παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και την σύζυγό του Μαριγώ με το Βασιλικό Διάταγμα της 9ης Ιουνίου 1889. Εγκαινιάστηκε από την Βασίλισσα Όλγα στις 19 Ιανουαρίου 1904. Έκτοτε, το Ίδρυμα μετρά υπερεκατονταετή αδιάλειπτη λειτουργία και προσφορά πανελλήνιας εμβέλειας στον τομέα της παιδικής μέριμνας και προστασίας.

Σημειώνεται πως τo Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στεγάζεται σ’ ένα μεγάλο νεοκλασικό κτίριο με είσοδο επί της οδού Κλεισόβης 18 στον Πειραιά. Το ιστορικό κτίριο εσπόζει στην είσοδο του πρώτου λιμανιού της χώρας δίνοντας το όνομα του στην συνοικία που εκτείνεται στα νοτιοανατολικά της πόλης καλύπτοντας όλο το βορειοδυτικό άκρο της Πειραϊκής Χερσονήσου.