Δήμος Πειραιά: Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από εθελοντές καθηγητές

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά, για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.

Σημειώνεται, πως εννέα στους δέκα μαθητές που ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο πρόγραμμα, κατέγραψαν υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020.

Το πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης λειτουργεί για τους μαθητές της πόλης μας, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας.

Οι εγγραφές στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 14/9.

Οι αιτήσεις συμπληρώνονται στο Γραφείο Εθελοντισμού (Πλατεία Κοραή 1) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα δικαιολογητικά στο τηλέφωνο 2132022660.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η επιτυχία που κατέγραψαν οι μαθητές της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» για ακόμη μια χρονιά, σηματοδοτεί ένα αισιόδοξο μέλλον, γεμάτο μάθηση και γνώσεις και τους συνεχάρη για τις επιδόσεις τους. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης ανέφερε πως το  πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινωνικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς στηρίζει μαθητές της πόλης μας, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος από τις υψηλές επιδόσεις που κατέγραψαν οι  μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε προκειμένου να πραγματοποιούν τους στόχους τους», τόνισε ο κ. Μώραλης.