Στον αέρα βρίσκεται από σήμερα το πρωί η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά για τον Κορωνοϊό.

Όσο αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού διεθνώς, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, αναφορικά με τα συμπτώματα του ιού, τους τρόπους πρόληψης, αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν τα έκτακτα μέτρα των κυβερνήσεων, τις νέες ιατρικές έρευνες και διαπιστώσεις, αλλά και την πορεία διάδοσης του ιού.

Αναμφίβολα, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλλαν σημαντικά στην λήψη άμεσων αποφάσεων και στην διάχυση των μηνυμάτων και οδηγιών προς τους Έλληνες πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι», το οποίο και επιστράτευσε τα ψηφιακά μέσα προκειμένου να πείσει τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού του κορωνοϊού.

Στο ίδιο πλαίσιο και με σκοπό την ενημέρωση του κοινού, ο Δήμος Πειραιά δημιούργησε τον ειδικό ιστότοπο covid19.cityofpiraeus.org, προκειμένου να κρατά τους δημότες ενημερωμένους για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την διάδοση του κορωνοϊού, αλλά και για τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται στον Πειραιά για την καλύτερη δυνατή, αντιμετώπιση του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη με αφορμή τον νέο, διαδικτυακό ιστότοπο covid19.cityofpiraeus.org:

Ο πλανήτης σήμερα δοκιμάζεται. Σε όλη τη χώρα λαμβάνονται έκτακτα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Δήμος Πειραιά ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των αρχών και προχωρά σε μια σειρά επιπλέον προληπτικών μέτρων στους τομείς ευθύνης του. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Λαμβάνουμε μέτρα ατομικής προστασίας, ειδικά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας. Μένουμε Σπίτι.
Θα τα καταφέρουμε.