Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά προσφέρει οργανωμένες, δωρεάν ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές της, κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα!

Η πρώτη ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29, Πειραιάς) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ. με 8 μ.μ., ενώ για τη συμμετοχή στην ξενάγηση απαιτείται δήλωση συμμετοχής, είτε μέσω email στο pinakothiki@pireasnet.gr ή τηλεφωνικά στο 210 4101400.

Σημειώνεται πως την πρώτη ξενάγηση θα πραγματοποιήσει η Μουσειολόγος και επιμελήτρια των συλλογών της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, κα Αθηνά Πάνου.

Λίγα λόγια για τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη άρχισε να λειτουργεί το 1957, αρχικά ως τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και από το 1985 ως ανεξάρτητο τμήμα.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά περιλαμβάνει 837 έργα γνωστών νεοελλήνων ζωγράφων, καθώς και πολλών νεότερων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων σημαντική είναι η παρουσία των πειραιωτών ζωγράφων.

Σημειώνεται πως στη Δημοτική Πινακοθήκη φιλοξενείται η Συλλογή Πάνου Αραβαντινού που περιλαμβάνει μακέτες, μικρογραφίες σκηνογραφιών, σχέδια κοστουμιών, αφίσες, καθώς και προσωπογραφίες που φιλοτέχνησε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, καθώς και η συλλογή 80 γλυπτών του Γεωργίου Καστριώτη.

Η Δημοτική Πινακοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου Πειραιά, Φίλωνος 29, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.