Το mellonlab σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, το  InTeLab Πέραμα και την Eduact την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 διοργανώνουν το «Φεστιβάλ Ρομποτικής Δήμου Πειραιά» στο Περιστύλιο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ημέρες Θάλασσας 2023.

Ο Δήμος Πειραιά, για 9η συνεχή χρονιά, διοργανώνει τις «Ημέρες Θάλασσας», ένα πανόραμα δωρεάν εκδηλώσεων με επίκεντρο τον πολιτισμό, την ιστορία, τη ναυτιλία, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση, με σημείο αναφοράς τη θάλασσα του Πειραιά. 

Η διοργάνωση αποτελεί μέρος στου θεσμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας, που φιλοξενήθηκαν στην πόλη του Πειραιά το 2015 και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε Ευρωπαϊκές πόλεις – λιμάνια.

Στο πλαίσιο της παραπάνω διοργάνωσης πραγματοποιείται για 2η χρονιά το «Φεστιβάλ Ρομπορικής  Δήμου Πειραιά».

Τα 14 Σχολεία του Πειραιά που συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ρομποτικής και Γαλάζιας Οικονομίας του Δήμου Πειραιά θα παρουσιάσουν τα projects που ανέπτυξαν κατά την σχολική χρονιά 2022-2023.  

Επίσης, 100 μαθητικές ομάδες (5-15+ ετών) από όλη την Αττική θα λάβουν μέρος στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ρομποτικής & Καινοτομίας FIRST LEGO League Discover & Explore με θέμα την παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και χρήση της ενέργειας.

Συμμετέχοντες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητικές,  ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες ρομποτικής, να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνολογίες και να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές δράσεις που αναπτύσσονται στον Πειραιά. 

Θα γνωρίσουν και θα εξερευνήσουν το διάστημα στο χώρο του Space. 

Επίσης, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “BLUE PARK”, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές θάλασσες.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και δωρεάν.