Στο παρακάτω αφιέρωμα μπορείτε να κάνετε μια σύντομη, καλλιτεχνική περιήγηση σε δρόμους που βρίσκονται πλησίον του λιμανιού του Πειραιά.

Η συγκεκριμένη περιοχή στο λιμάνι του Πειραιά “στεγάζει” εδώ καφι δεκαετίες μηχανοστάσια και φανουργία – πολλά εκ των οποίων πλέον εγκαταλελειμμένα.

Τα τελευταία βέβαια λίγα χρόνια φαίνεται πως η περιοχή έχει αρχίσει να αλλάζει πρόσωπο. Δεν είναι μάλιστα απίθανο, περιπλανώμενος κανείς αργά βράδυ στα άλλοτε έρημα στενά – πλησίον της οδού Μαυρομιχάλη – να ακούσει την μουσική από το γειτονικό Piree.

Παρακάτω, μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις όμορφες λήψεις της φωτογράφου Godoy P. Christina, στο πλαίσιο του Project “Νυχτερινές Λήψεις”

“Καθώς διέσχιζα τους δρόμους των περιοχών αυτών, παρατήρησα την ερημιά των δρόμων, την οποία και προτίμησα να παρουσιάσω μαζί με τα πολύχρωμα και ποικιλόμορφα φώτα της. Επέλεξα τη νυχτερινή λήψη γιατί προσδίδει στους δρόμους μία θεατρικότητα και μυστικότητα. Ταυτόχρονα παρατηρούσα ότι η νύχτα μεταμορφώνει τις εικόνες, λόγω των χρωμάτων της, χάρης το θαμπό, σκουρόχρωμο και μερικές φορές συννεφιασμένο ουρανό, δίνοντας περισσότερη προσοχή σε αυτά που πραγματικά είναι σημαντικά και ενδιαφέροντα.”

της Godoy P. Christina