Yoga, αερόβια γυμναστική, πολεμικές τέχνες, χορός, διαλογισμός, pilates ή δυναμική γυμναστική με βάρη: Όπως και αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι, το σίγουρο είναι πως ο Πειραιάς διαθέτει τμήματα και είδη εκγύμνασης για όλα τα γούστα.

1. Yoga: Kurma Schala Yoga & Pilates Boutique Studio, Ευριπίδου 63 στο κέντρο του Πειραιά

Kurma Schala Yoga & Pilates Boutique Studio βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά και είναι ένα boutique yoga studio σε έναν μικρό και οικείο χώρο που θα σου προσφέρει ηρεμία και γαλήνη με το που εισέλθεις στην αίθουσα. Στόχος του Kurma Schala είναι να προσφέρουν σε κάθε μαθητή προσωποποιημένη φροντίδα και εξέλιξη, για αυτό και τα τμήματα παραμένουν μικρά. Τα μαθήματα αποτελλούνται από ασκήσεις (asanas) συνεχόμενης ροής σε συνδυασμό με την αναπνοή.

Ο απώτερος σκοπός της άσκησης yoga είναι να επιτευχθεί μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας μεταξύ σώματος και νου, η οποία κατάσταση θα μας οδηγήσει στην ένωση με τον πραγματικό εαυτό μας.

Στο studio μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά είδη και μαθήματα, όπως: Hatha Yoga, Vinyasa Flow, Ball n Roll, Balance your Body.

Μερικά από τα πολλά οφέλη της Hatha Yoga είναι η βελτίωση της υγείας, η αύξηση ευλιγησίας, η τόνωση της σπονδυλικής στήλης, η ανακούφιση από το άγχος και η πνευματική εμβάθυνση.

Ενώ, τα οφέλη του Vinyasa Flow που είναι το πιο δυναμικό είδος yoga αποτελλούνται από ασκήσεις με συνεχόμενη ροή σε συνδυασμό με την αναπνοή.

Κάθε μάθημα ολοκληρώνεται με βαθιά χαλάρωση, αναπνοές και έναν μικρό διαλογισμό.

Kurma Schala Yoga Studio
Ευριπίδου 63, Πειραιάς
6937298431
Μπορείς να μάθεις περισσότερα από εδώ
Facebook: Kurma Schala Studio

2. Αυτοάμυνα με Krav Maga: South West Krav Maga Training

Μάθε Κραβ Μαγκά. Μείνε Ασφαλείς!

To Krav Maga είναι σύστημα αυτοάμυνας που αναπτύχθηκε αρχικά για τον στρατό του Ισραήλ από τον Ίμι Λίχτενφελντ, και σήμερα διδάσκεται σε όλον το κόσμο σε απλούς πολίτες, παιδιά όλων των ηλικιών, σώματα ασφαλείας και ομάδες προσωπικής φύλαξης. Η ομοσπονδία IKMF (International Krav Maga Federation) είναι η πολυπληθέστερη και πιο επαγγελματική οργάνωση ΚΜ παγκοσμίως, με παρουσία και στις πέντε Ηπείρους.

Το Κραβ Μαγκά παρέχει όλα εκείνα τα κατάλληλα εργαλεία έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να αμυνθεί σε κάθε λογής απειλή άμεσα και αποτελεσματικά, προστατεύοντας τον εαυτό του και τους γύρω του. Όλες οι τεχνικές είναι βασισμένες σε ενστικτώδεις αντιδράσεις και ο ασκούμενος εκπαιδεύεται σε όλα τα πιθανά σενάρια ρεαλιστικών επιθέσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αντιμετώπιση όπλων όπως το μαχαίρι, το ρόπαλο και το πιστόλι. Μαθαίνουμε την αποφυγή, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων. 

Το Κραβ Μαγκά απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, άσχετα με το Φύλο, την Ηλικία, τη Σωματοδομή  και το γνωστικό υπόβαθρο από άλλες Πολεμικές Τέχνες.

Η ομοσπονδία IKMF (International Krav Maga Federation) είναι η πολυπληθέστερη και πιο επαγγελματική
οργάνωση ΚΜ παγκοσμίως, με παρουσία και στις πέντε Ηπείρους.

South West Krav Maga Training
Λουκά Ράλλη 87, Πειραιάς
6938827506
Μπορείς να μάθεις περισσότερα από εδώ.

3. Χορός ή Pilates: Finix Dance Academy στην Πλατεία Καρπάθου

Μένεις στην Καλλίπολη και θες φέτος να εξελίξεις τις χορευτικές σου ικανότητες ή να μάθεις ένα νέο είδους χορού; Τότε η σχολή Finix Dance Academy στην Πλατεία Καρπάθου είναι αυτό που ζητάς.

Σ’έναν όμορφο, παραμυθένιο και φιλόξενο χώρο η Μαρία και ο Παύλος σας περιμένουν να ξεκινήσετε το χορευτικό σας ταξίδι ανακαλύπτοντας όλα τα οφέλη του χορού μέσα από διάφορα είδη, όπως international latin, tango argentino, salsa, bachatta, modern jazz, oriental, hip hop.

Παράλληλα, μπορείς να κάνεις Pilates ή Barre A Terre.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης ερασιτεχνικών και επαγγελματικών διπλωμάτων, αλλά και η συμμετοχή σε μεγάλους αθλητικούς αγώνες.

Στη σχολή τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα.

Finix Dance Academy
Καρπάθου 82, Καλλίπολη
210- 4516254
Facebook: Finix Dance Academy

4. Kangoo Jumps: Αερόβια άσκηση που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

Τα Kangoo Jumps είναι ο νέος εθισμός στην αερόβια άσκηση. Η αερόβια αυτή άσκηση, καίει περισσότερες θερμίδες από το κανονικό, ενεργοποιήσει πιο γρήγορα τον μεταβολισμό, μειώνει την κυτταρίτιδα σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι ιδανικό για τη σύσφιξη του δέρματος.

Electro Fitness
Γρηγορίου Λαμπράκη 93

5. Cross Fit: High Voltage Gym

To Crossfit είναι μια διαδεδομένη μέθοδος προπόνησης με απαιτητικές πολυαρθρικές κινήσεις εκτελεσμένες σε υψηλή ένταση.

Οι προπονήσεις έχουν διάφορα επίπεδα για αρχάριους έως προχωρημένους συνδυάζοντας αερόβια άσκηση με ασκήσεις ενδυνάμωσης.

High Voltage Gym
Παπαναστασίου 44 & Ναυάρχου Βότση