MSC Lirica Λιμάνι Πειραιά

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στον Πειραιά, όπως όλα δείχνουν, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο -η MSC Cruises- η οποία επιλέγει το μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου ως βάση για το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica από το 2021.

Το MSC Lirica θα προσφέρει μια νέα κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων σε 23 ξεχωριστές διαδρομές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2021, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τη Μύκονο, τη Χάιφα (Ισραήλ), τη Λεμεσό (Κύπρος), τη Ρόδο και το Κουσάντασι (Τουρκία), πριν το κρουαζιερόπλοιο επιστρέψει στον Πειραιά.

Η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Πειραιά, ο οποίος υποδέχεται μεν περισσότερους από 1 εκ. επιβάτες κρουαζιέρας, λειτουργεί όμως κυρίως ως ενδιάμεσο λιμάνι- σταθμός και όχι ως λιμάνι επιβίβασης- αποβίβασης. Έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθεί πως σύμφωνα με έρευνα που έχει διεξάγει η διαΝΕΟσις, οι δαπάνες ανά επιβάτη στο λιμένα αφετηρίας είναι τρεις φορές περισσότερες από ό,τι οι δαπάνες σε έναν ενδιάμεσο λιμένα.

Επιπλέον, στους λιμένες αφετηρίας τα κρουαζιερόπλοια ανεφοδιάζονται και εκτελούν μικρές επισκευές, εκεί καταφτάνουν, επιβιβάζονται και αποβιβάζονται οι επιβάτες και το πλήρωμα πριν και μετά το ταξίδι αντίστοιχα, ενώ υπάρχουν και πολλαπλές ωφέλειες στην τοπική οικονομία. (Η έρευνα της διαΝΕΟσις με τίτλο “Η Μεγάλη Χαμένη Ευκαιρία Της Κρουαζιέρας” είναι διαθέσιμη εδώ).

MSC Lirica Λιμάνι Πειραιά
Το MSC Lirica προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία κρουαζιέρας με επίκεντρο την κομψότητα, την άνεση και τη φιλοξενία με 992 καμπίνες επισκεπτών.

Σχετικά με την επιλογή του Πειραιά ως νέο λιμάνι επιβίβασης για το MSC Lirica, Ο κ. Angelo Capurro, Διευθύνων Σύμβουλος της MSC Cruises δήλωσε: «Από τότε που υποδεχθήκαμε για πρώτη φορά τους καλεσμένους μας στα πλοία μας στην Ελλάδα το 2003, η παρουσία μας στη χώρα αυξήθηκε σημαντικά και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη υποστήριξη που παρείχε το ελληνικό ταξιδιωτικό εμπόριο για να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε την επιχείρηση και την επιτυχία μας».

«Η σχέση με την ελληνική κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτορείων έχει αναπτυχθεί με τόσο θετικό ρυθμό, ώστε όλοι μπορούμε να προσβλέπουμε στη συνεργασία μας για το καλοκαίρι του 2021 που αναμένεται πολυάσχολο, όταν ο Πειραιάς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου με τους επισκέπτες να επιβιβάζονται από εκεί για πρώτη φορά». 

«Καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε ως εταιρία και να εισαγάγουμε περισσότερα πλοία στο στόλο μας, κοιτάζoντας το μέλλον είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα».

MSC Lirica Λιμάνι Πειραιά
Το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica θα χρησιμοποιεί ως λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης τον Πειραιά

Σχετικά με το MSC Lirica

Το MSC Lirica προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία κρουαζιέρας με επίκεντρο την κομψότητα, την άνεση και τη φιλοξενία με 992 καμπίνες επισκεπτών.

Το κρουαζιερόπλοιο προσφέρει ατμόσφαιρα χαλάρωσης και άνεσης και πανοραμική θέα στον ωκεανό από τα παράθυρα που φτάνουν από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Όσον αφορά τις οικογένειες, υπάρχουν ειδικοί χώροι απασχόλησης για παιδιά που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την LEGO Group και την Chicco, καθώς και ένα πάρκο ψεκασμού και δύο πισίνες, που συνοδεύονται από ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών.

Το MSC Lirica φιλοξενεί το MSC Aurea Spa για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν.

Επιπλέον, το κρουαζιερόπλοιο φιλοξενεί το MSC Aurea Spa για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν, ενώ το Broadway Theatre προσφέρει διασκέδαση στους επιβάτες κάθε βράδυ. Το MSC Lirica διαθέτει ακόμη δύο κύρια εστιατόρια, έναν μπουφέ και το δημοφιλές Kaito Sushi Bar.

Σχετικά με την MSC Cruises:

Η MSC Cruises είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο. Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η MSC Cruises είναι μέρος του Τομέα Κρουαζιέρας του MSC Group, του ηγετικού ιδιωτικού ομίλου ναυτιλίας και μεταφορών με έδρα την Ελβετία.

Ο στόλος των 17 σύγχρονων και καινοτόμων πλοίων της MSC Cruises είναι από τους πλέον περιβαλλοντικά προηγμένους στη βιομηχανία. Η Εταιρεία δεσμεύεται στην περιβαλλοντική διαχείριση και εργάζεται για την ελαχιστοποίηση και τη συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του στόλου της, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, χρησιμοποιώντας καινοτόμες θαλάσσιες και περιβαλλοντικές τεχνολογίες.

Φωτο: MSC Cruises