Νίκος Καββαδίας Public Πειραιάς

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στον Πειραιά, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον ποιητή Νίκο Καββαδία, ο οποίος κατόρθωσε να συνταιριάσει στο έργο του, τη σκληρή καθημερινότητα της ναυτικής ζωής με τον εξωτισμό και τη μαγεία του ταξιδιού και των ανοιχτών οριζόντων.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει μπροστά από το Ναυτικό Πολεμικό Νοσοκομείο (Ακτή Μουτσοπούλου 66), περιοχή όπου βρισκόταν για ένα διάστημα το κατάστημα του πατέρα του, μετά την εγκατάσταση στον Πειραιά.

Η δεύτερη στάση θα γίνει στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Saint-Paul», όπου φοίτησε ο Νίκος Καββαδίας.

Η τρίτη στάση θα γίνει στην Πλατεία Κανάρη, όπου βρισκόταν η Σχολή των Αδελφών Μπάρδη, Εδώ φοίτησε, επίσης, ο Νίκος Καββαδίας, με συμμαθητή τον Γιάννη Τσαρούχη. 

Η τέταρτη στάση θα γίνει στην οδό Βούλγαρη 118, όπου βρισκόταν το σπίτι της οικογένειας Καββαδία.

Στη συνέχεια, στο Public Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον μελετητή του, Μιχάλη Γελασάκη, που έχει επιμεληθεί το εξαιρετικό βιβλίο «Νίκος Καββαδίας, Ο αρμενιστής ποιητής», που φέρνει στην επιφάνεια νέα σημαντικά στοιχεία για τον Νίκο Καββαδία.

Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στην φόρμα που θα βρείτε εδώ