Διασκεδαστικές δραστηριότητες STEAM

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και το mellonLAB, το εργαστήριο Ρομποτικής, σας περιμένει σε έναν ολοκαίνουριο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο με νέα ανανεωμένα και εμπλουτισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, παιδιά, εφήβους και ενήλικες. 

Ρομποτική & Προγραμματισμός 

Η εκπαιδευτική ρομποτική, ο προγραμματισμός και οι διαγωνισμοί  είναι το όχημα μέσα από το οποίο τα παιδιά θα γνωρίσουν τον εαυτό τους, την τεχνολογία και πολλούς άλλους επιστημονικούς τομείς. Παίζοντας, δουλεύοντας ομαδικά, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας να ερευνούν, να ανακαλύπτουν, να κρίνουν και να παίρνουν αποφάσεις, θα αναπτύξουν πολλές και σημαντικές δεξιότητες, εφαρμόζοντας και συνδυάζοντας γνώσεις και από πολλά διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Στόχος της ομάδας του Mellonlab, είναι να διαμορφώσει τα παιδιά στους πολίτες του αύριο, δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία να κατανοήσουν ότι η εναρμόνιση με την Τεχνολογία μπορεί να συνδυαστεί με τις αξίες του σεβασμού, της συμπερίληψης, της ενσυναίσθησης, της συνεργασίας, της ευγενούς άμιλλας.


Ομαδική εργασία & Σωστή διαχείριση χρόνου

Ανεξαρτήτως του τι θα επιλέξει ως επάγγελμα το κάθε παιδί, θα πρέπει να έχει αναπτύξει και καλλιεργήσει συγκεκριμένες δεξιότητες που πλέον απαιτούνται σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλο τον κόσμο, όπως η ομαδική εργασία, η σωστή διαχείριση του χρόνου και κάθε είδους πόρων, η διαδικασία εκπόνησης και ολοκλήρωσης project, οι δεξιότητες παρουσίασης, η επίλυση προβλημάτων σε πολλαπλά επίπεδα, η έρευνα σε βάθος, το πώς γεννιούνται και υλοποιούνται οι ιδέες, η εξοικείωση με την τεχνολογία και η αντίληψη του πώς αυτή λειτουργεί, καθώς και του ότι είναι μέσο και όχι αυτοσκοπός.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Mellon lab 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσεγγίζουν την μάθηση ολιστικά, στηριζόμενα στο τρίπτυχο «Δεξιότητες του 21ου αιώνα – STEAM – Μέθοδος Project» και αξιοποιώντας τα επιστημονικά πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence), του Προγραμματισμού (Coding), της Μηχανικής (Engineering), της Ρομποτικής (Coding & Engineering & Physics), της Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης (3D Designing & Printing) και του Μηχανολογικού Σχεδιασμού (CAD Design), της Διαδικασίας Μηχανικού Σχεδιασμού (Engineering Design Process) σε συνδυασμό με μηχανικά, ψηφιακά και προγραμματιστικά εργαλεία «ανοικτού» και «κλειστού» τύπου.

Διαγωνισμοί σε Ελλάδα & Εξωτερικό

Και όλα αυτά παρέχοντας τις ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά να εφαρμόσουν πρακτικά όλες τις δεξιότητες που θα καλλιεργήσουν μέσα από παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, επιλέγοντας προσεκτικά και υπεύθυνα εκείνο που ταιριάζει σε κάθε παιδί.

Οι εκπαιδευτικοί είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με μεταπτυχιακό στο STEAM και με πιστοποιήσεις από Παγκόσμιους Οργανισμούς. 

Πού θα βρείτε το Mellonlab; 

Το νέο εργαστήρι βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά δίπλα στη στάση του μετρό Δημοτικό Θέατρο και σε απόσταση 2 λεπτών με τα πόδια από τη στάση του τραμ και των λεωφορείων.

Το σημείο είναι κομβικό και επιλέχθηκε προσεκτικά για να μπορεί να εξυπηρετήσει μαθητές και μαθήτριες από όλες τις περιοχές της Αττικής.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Στοά Θεολόγου, Αγίου Κωνσταντίνου 11, 2ος όροφος, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 211.418.8419 / 6972004698

E mail: info@mellonlab.gr / mellon@mellonlab.gr

www.mellonlab.gr

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή : 13:00 – 21:00

Σάββατο: 9:30 – 19:30

Κυριακή:  κλειστά