φοιτητής στον Πειραιά

Καλωσόρισες στη φοιτητική ζωή και στην πόλη μας! Είτε είσαι νέος φοιτητής που λίγες μέρες πριν μετεγκαταστάθηκες στον Πειραιά, είτε είσαι «παλιά καραβάνα», υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ιστορική πόλη- λιμάνι!

Ο Πειραιάς είναι μεγάλη πόλη: αποκομμένος κάπως από την Αθήνα, με καλή ποιότητα ζωής, μπόλικη θάλασσα, ενδιαφέροντα δρώμενα και κίνηση που μπορεί να σε κάνει να κοπανάς το κεφάλι σου στο τιμόνι! Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, για να μη χάσεις ούτε στιγμή από τη νέα σου φοιτητική ζωή στον Πειραιά!

Φοιτητής στον Πειραιά

Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά ή αλλιώς Πα.Πει, βρίσκεται πολύ κεντρικά στον Πειραιά, στη λεγόμενη περιοχή της “Ευαγγελίστριας” ή αλλιώς 10 λεπτά περπατώντας από το γνωστό Πασαλιμάνι. Πέρα από τα μαθήματα και τα εργαστήρια, το Πανεπιστήμιο διαθέτει πολλές επιπλέον φοιτητικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, το TEDxUnipi, μαθήματα χορού, θεάτρου κ.α πολλά που ανανεώνονται κάθε χρόνο.

Συγκοινωνία & Λεωφορεία προς Πειραιά και προς το Πα.Πει

Είτε μένεις Πειραιά, είτε όχι είναι εύκολο να φτάσεις στον Πανεπιστήμιο, καθώς έχει στάση μπροστά στην Ευαγγελίστρια (στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη) και μετά απλά χρειάζεται να περπατήσεις 5 λεπτά προς τη σχολή σου.

Πάρκινγκ & Κίνηση

Αν μένεις εκτός Πειραιά και κινείσαι με αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει να προσέξεις τις ώρες αιχμής αλλά και τη διαθεσιμότητα parking (δεν θες να χάσεις και κάποιο εργαστήριο ή το μάθημα της εξεταστικής ε;). Αν θες οπωσδήποτε να έρθεις με αμάξι στον Πειραιά, τότε μια καλή λύση θα ήταν να παρκάρεις στον σταθμό του ΗΣΑΠ Φαλήρου και μετά να κινηθείς με τα ΜΜΜ. Αν πάλι μένεις Πειραιά, τότε καλό θα ήταν να παίρνεις τα τοπικά μέσα, δεν είναι και τόσο μεγάλες οι αποστάσεις.

Πασαρέλα & Πασαλιμάνι

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω τη θρυλική (για τους Πειραιώτες) Πασαρέλα, αλλά και το Πασαλιμάνι.
Στην Πασαρέλα θα κατεβαίνεις στα αναπάντεχα κενά από τα μαθήματα ή στο τέλος μιας κουραστικής μέρας για να βγεις, ναι – φοιτητική ζωή χωρίς καφέ δεν γίνεται και η Πασαρέλα είναι ακριβώς για αυτό.

φοιτητής στον Πειραιά

Πειραϊκή & Μαρίνα Ζέας

Για να μάθεις μια πόλη καλά, πρέπει να την περπατήσεις. Η πρώτη μεγάλη βόλτα που θα κάνεις (και θα επαναλάβεις πολλές φορές), είναι η διαδρομή της Πειραικής – από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, μέχρι τη Μαρίνα Ζέας και το Πασαλιμάνι. Ξεκίνα πρωί ή πριν νυχτώσει και περπάτησε παραλιακά τη νέα σου πόλη, μέχρι να κουραστούν τα πόδια σου.

Δραστηριότητες

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δραστηριότητες (αθλητικές και μη). Εξάλλου έχουμε κάθε δικαίωμα να παραμένουμε αισίοδοξοι! Τέσσερα γήπεδα tennis, beach volley στην παραλία Βοτσαλάκια, γυμναστήρια, Yoga studios, κωπηλασία, ιστοπλοία αλλά και ομαδικά runnings και σχολές πολεμικών τεχνών. Στον Πειραιά, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείς!

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το ανακαινισμένο στολίδι του Πειραιά, έχει και κάθε χρόνο μεγάλες και σπουδαίες παραστάσεις για να διαλέξεις. Μη χάσεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις κάποιες από αυτές, και φυσικά να εκμεταλλευτείς τη φοιτητική σου έκπτωση!

Δημοτική Πινακοθήκη & Βιβλιοθήκη Πειραιά

Λίγο πιο κάτω απο το Πανεπιστήμιο, από την πλευρά του λιμανιού, βρίσκεις δύο πολύ όμορφα δημοτικά κτήρια. Τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, που πολύ συχνά φιλοξενεί εκθέσεις καλλιτεχνών και παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και άλλα δρώμενα. Λίγο πιο δίπλα, είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά που μπορείς να γραφτείς δωρεάν και να την εξερευνήσεις.

Αυτά για τώρα! Μη σε κρατάμε άλλο- τα βασικά για τον Πειραιά, τα ξέρεις. Άντε να απολαύσεις τη νέα σου πόλη! Καλή Σταδιοδρομία!

Summary
9 πράγματα να ξέρει ένας φοιτητής για τον Πειραιά
Article Name
9 πράγματα να ξέρει ένας φοιτητής για τον Πειραιά
Description
9 πράγματα να ξέρει ένας φοιτητής για τον Πειραιά
Author
Publisher Name
This Is Piraeus