Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη Βιβλία

Τα αρχέτυπα -δηλαδή τα έντυπα βιβλία που φτάνουν μέχρι τις ημέρες μας από την αυγή της τυπογραφίας, τον 15ο αιώνα- αποτελούν το επίκεντρο της έκθεσης «Ένα βιβλίο, έξι αιώνες ιστορίας», η οποία φιλοξενείται στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Στην έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 και που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019, προβάλλονται έργα ξεχωριστής ιστορικής και αισθητικής αξίας, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη βασική θεματολογία των συλλογών του Ιδρύματος.

Μέσα από την παρουσίαση των επιλεγμένων αυτών εκδόσεων αναδεικνύεται η ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία έργων της πρώιμης τυπογραφίας, με έμφαση στην έντυπη και τη χειρόγραφη διακόσμηση, φωτίζεται η δράση σημαντικών προσωπικοτήτων της τυπογραφικής τέχνης και παρουσιάζονται οι υλικές μαρτυρίες της ιδιαίτερης ιστορίας κάθε αντιτύπου και της πορείας του στον χρόνο.

Σημειώνεται πως η έκθεση φιλοξενείται στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 με 17:00, ενώ το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται και ξεναγήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε εδώ.