Όμιλος Ερετών: Νέοι κανόνες και νέα διαδρομή στον Κλασικό Κωπηλατικό Μαραθώνιο

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε ο Κλασικός Κωπηλατικός Μαραθώνιος του Ομίλου Ερετών και στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα κωπηλατικό Open Water Εvent, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2021 στον Πειραιά. Ένας αγώνας που διεξάγεται πάνω από 60 χρόνια αλλά που φέτος είχε νέους κανόνες και νέα διαδρομή!

Τα πληρώματα, έπρεπε να διανύσουν μία διαδρομή 3500 μέτρων 2 φορές, ώστε τερματίζοντας να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα των 7000 μέτρων. Δεδομένου ότι η απόσταση ενός κωπηλατικού αγώνα τερματίζει στα 2000 μέτρα, έπρεπε να καταβληθεί υπερπροσπάθεια  από όλους τους αθλητές για να ολοκληρώσουν αυτή την μαραθώνια διαδρομή.  Ένα νέο σύστημα συντελεστών που δημιουργήθηκε φέτος για πρώτη φορά, έδωσε τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν με ίση δυνατότητα διάκρισης. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε φέτος αθλητές από 13 ετών έως και 50+ και αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα από τα πληρώματα συμμετείχε στην ίδια βάρκα μπαμπάς και κόρη, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στους κωπηλατικούς στίβους. 

Μεγάλοι υποστηρικτές οι χορηγοί καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας, που ήταν δίπλα στον Όμιλο Ερετών και υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια με όλα τα μέσα. Βασικοί συντελεστές στην επιτυχία ήταν όπως πάντα οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή αυτή η άρτια διοργάνωση. 

Επίσης τόσο το Λιμεναρχείο Ζέας και η εταιρεία διαχείρισης της Μαρίνα Ζέας D Marine όσο και η ομάδα των ναυαγοσωστών από της Lifeguard Hellas, παρείχαν σημαντική βοήθεια για την ασφαλή και επιτυχή διοργάνωση των αγώνων. 

Για την ιστορία, πρώτο με χρόνο 25:22 τερμάτισε το πλήρωμα του Ομίλου Ερετών με τους πρωταθλητές μας Ζήση Μπουκουβάλα, Δημήτρη Μπουκουβάλα, Ηλία Ευκαρπίδη και Νίκο Κουτσομπίνα.

Δεύτερο το πλήρωμα του ΝΑΣ με χρόνο μετά το correction 25:49 (αρχικός χρόνος 26:32) με τους Θεοχάρη Σοφία, Χρήστο Δρούζα, Δημήτρη Μωραΐτη και Μιχάλη Μόρδο.

Και Τρίτο το πλήρωμα του ΚΟΕ με χρόνο μετά το correction 27:04 (αρχικός χρόνος 28:52) με τους Αναστασία Παυλάτου, Κατερίνα Βούρου, Πέτρο Ιωαννίδη και Αλέξανδρο Τσεκμέ.

Στο πλήρωμα του Ομίλου Ερετών απονεμήθηκε και το κύπελο για τον καλύτερο χρόνο της νέας διαδρομής.

Στις απονομές παρέστησαν οι Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Βουλευτής Α’ Πειραιά, Γιώργος Βίτσας, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά καθώς και ο Δημήτρης Βλαχάκος,  Αντιπρόεδρος ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά και πλήθος φίλων, αθλητών, γονέων και μελών του Ομίλου Ερετών.

Κάτι νέο ξεκίνησε με πολλή αγάπη από μέλη, φίλους και πολλούς αθλητές του ιστορικού σωματείου, το οποίο και ελπίζουμε να έχει ακόμα περισσότερη αποδοχή στο μέλλον. Νέες  ιδέες όπως αυτή είναι απαραίτητες για να πάρει η κωπηλασία την θέση που της αρμόζει στα αθλητικά δρώμενα.