Ψυχοδραματικό Σεμινάριο Αυτογνωσίας

Το Ambivert Concept Store και η Ψυχοδραματίστρια – Σωματική ψυχοθεραπεύτρια Carla Matacchioni πραγματοποιούν την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 11:30-16:30 Βιωματικό Ψυχοδραματικό Σεμινάριο με Θέμα:

”Εξερευνώντας τις εσωτερικές μας συγκρούσεις”

Πόσες φορές έχουμε νιώσει αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα, έχουμε βιώσει διλήμματα, επιθυμίες ενάντια στη λογική;

Πόσο άβολα και ανασφαλή αισθανόμαστε όταν δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα σε αντίθετες ροπές π.χ ”ελεύθερος ή δεσμευμένος;” ”Ρεαλισμός ή φαντασίωση;”

Είναι σημαντικό να μάθουμε να “ακούμε” την εσωτερική μας φωνή που μπορεί να μας οδηγήσει στην επίλυση των συγκρούσεων και στην κατάκτηση της ηρεμίας και της ασφάλειας.

Με εργαλείο το ψυχόδραμα και τη σωματική ψυχοθεραπεία σας προσκαλώ να εστιάσουμε στο θέμα.

Λίγα λόγια για την τεχνική του ψυχοδράματος: 

Το ψυχόδραμα είναι αποτελεσματικό ως ομαδική δουλειά. Έπειτα από κάποια άσκηση ζέσταμα, προκύπτει η ανάγκη να δει κάποιος βαθύτερα ένα σημαντικό θέμα. Αυτός καλείτε από τον θεραπευτή – σκηνοθέτη να βγει στη σκηνή για να εκδραματίσει αυτό που τον απασχολεί. Όλη η ομάδα είναι παρούσα στη διαδικασία και συμμετέχει ενεργά.

Ο “Πρωταγωνιστής” επιλέγει όποιον αισθάνεται ότι μπορεί να μπει σε ένα ρόλο που ο ίδιος τον βάζει να παίξει.

Σκοπός είναι “παίζοντας” αυτό που τον απασχολεί να φτάσει στη “κάθαρση” δηλαδή, με κάποιο τρόπο, στη λύση του προβλήματος.

Αφου ολοκληρωθεί η διαδικασία στη “σκηνή”, γίνεται ένα πλούσιο μοίρασμα στην ομάδα.

Πρώτα ο θεραπευτής- σκηνοθέτης καλεί όσους υποδύθηκαν ρόλους να μοιραστούν πως αισθάνθηκαν και έπειτα όλοι έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τι βίωσαν και με ποια δικά τους θέματα συνδέθηκαν μέσα από την δουλειά του πρωταγωνιστή.

Το ψυχόδραμα είναι μια βιωματική, ατομική και ομαδική, ψυχοθεραπευτική μέθοδος, που δημιουργήθηκε από τον ψυχίατρο Jacob Levy Moreno.

Οι ρίζες της βρίσκονται στο αρχαίο ελληνικό δράμα.

Οι συμμετέχοντες σε ένα ψυχοδραμα ενθαρρύνονται να δραματοποιήσουν τις πράξεις τους πάνω στη “σκηνή” με τις οδηγίες του σκηνοθετη-θεραπευτη μπροστά στο κοινό που αποτελείται από την ομάδα.

Ο “πρωταγωνιστής”, δηλαδή το άτομο που επιλέγει να εξερευνήσει κάποιο θέμα από τη ζωή του, μέσα από το παιχνίδι των ρόλων, καλείται με αυθορμητισμό να απελευθερωθεί από μοτίβα που χαρακτηρίζουν τις πράξεις του.

Το ψυχοδραμα βοηθάει στην αυτογνωσία, στη συνείδητοποιηση του τι μπορούμε υπεύθυνα να αλλάξουμε, να φτάσουμε στην “κάθαρση ” .

Όλα τα μέλη τις ομαδας συμμετέχουν, είτε μπαίνοντας σε “ρόλους”, είτε με το μοίρασμα των συναισθημάτων στο τέλος της εκδραματισης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: CARLA MATACCHIONI
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βενετία της Ιταλίας. Σπούδασα Βιολογία στο πανεπιστήμιο της Πάντοβας και ζω στην Ελλάδα από το 1977. Ασκώ το λειτούργημα της ψυχοθεραπείας από το 2004 ως Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια με τη Μέθοδο της Βιοσύνθεσης ( Προσέγγιση Σωματικής Ψυχοθεραπείας που ιδρύθηκε από τον David Boadella) και από το 2009 είμαι και επόπτρια της Βιοσύνθεσης. Έχω εκπαιδευτεί επίσης στην αντιμετώπιση Μετατραυματικού Στρες με τη μέθοδο E.M.D.R.

Είμαι Πτυχιούχος του Ψυχοδράματος (Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών ) Συντονίζω ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, Βιωματικά εργαστήρια και παρέχω υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα και σε ζευγάρια.

Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης , συμμετέχω τακτικά σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αναλαμβάνω τη θεραπευτική στήριξη σε όλες τις ψυχολογικές δυσκολίες/ τραύματα και τρέφω ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν παραβίαση, την στέρηση προσωπικής ελευθερίας , τα διαγενεαλογικά τραύματα και το πένθος.

Στην προσέγγισή μου συνδιάζω τη σωματική ψυχοθεραπεία με το Ψυχόδραμα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ημέρα: Κυριακή 10/04/2022 11:30-16:30

Κόστος: 50 ευρώ

Χώρος: Πολυχώρος Ambivert Concept Store, Πραξιτέλους 132, Πειραιάς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Με αποστολή e-mail στο ambivert.conceptstore@gmail.com – γράφοντας τον τίτλο του σεμιναρίου, όνομα, επίθετο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 6978131904, 2104134642 Ambivert Concept Store